• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro besplatne akcije Aerodroma

Građanima koji su stekli pravo na besplatne akcije uskoro će biti podeljene akcije beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla", najavio je direktor Centra za podršku privatizaciji u Agenciji za privatizaciju Boris Majstorović.

"Do kraja godine trebalo bi da budu podeljene i besplatne akcije Telekoma Srbija, a u 2011. akcije Elektroprivrede Srbije (EPS)", rekao je Majstorović u Privrednoj komori Beograda na okruglom stolu o besplatnim akcijama.

On je istakao da su procene bile da će biti više naloga za prodaju besplatnih akcija Naftne industrije Srbije (NIS), a da je do sada 10 odsto građana dalo naloge za prodaju tih vlasničkih papira.

Besplatne akcije NIS-a dobilo je 4,8 miliona građana Srbije, a njihova prodaja je počela 30. avgusta. Na prodaju je ponuđeno oko milion akcija, a potražnja je bila za 8.000.

"Zbog male potražnje cena akcija NIS-a je sa početnih 505 dinara za jednu akciju pala za 6,5 odsto", rekao je glavni analitičar Beogradske berze Miroljub Ristić i dodao da vlasnici besplatnih akcija NIS-a dnevno daju naloge za prodaju 30.000 akcija.

Vlasnik NIS-a, kompanija Gaspromnjeft, obavezna je da u februaru iduće godine da ponudu za preuzimanje akcija od malih akcionara po ceni od 4,8 evra po akcija. Do objavljivanja te ponude, kako je ocenio Ristić, teško može da se očekuje da će biti veća tražnja za akcijama NIS-a i da će njihova cena rasti.

Član Komisije za hartije od vrednosti Dušan Bajec je ocenio da će na razvoj finansijskog tržišta u Srbiji više uticati podela besplatnih akcija ostalih javnih preduzeća nego što je to bio slučaj sa akcijama NIS-a.

On je ukazao da što hitnije treba da se donese novi Zakon o tržištu hartija od vrednosti koji će biti usklađen sa svetskim standardima u oblasti trgovanja vlasničkim papirima.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image