• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetković otvorio carinarnicu u Šapcu

Carinarnica, koja je koštala 380 miliona dinara, pomoći će lokalnim privrednicima da lakše i konkurentnije trguju sa svetom.

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković pustio je danas u rad novu carinarnicu u Šapcu. Upravna zgrada carinarnice se prostire na oko 1.500 kvadrata, a u okviru prostora carinarnice nalazi se i 2.000 kvadrata magacinskog prostora, 40 parking mesta za kamione i 80 parking mesta za automobile, koji su obuhvaćeni carinskim postupkom.

Premijer je nakon otvaranja carinarnice izrazio očekivanje da će ta carinarnica pomoći privrednicima ovog kraja da se lakše povezuju sa Evropom i svetom i da budu konkurentniji i efikasniji u svom poslovnju.

On je naveo da Vlada radi na obezbeđenju svih uslova za razvoj infrastrkture, a da je "zadatak privrede da radi i ostvaruje profit".

Cvetković je naglasio da se vlada trudi da izgradi i putnu infrastruktu, što uključuje i bolje povezivanje Šapca sa autoputem odnosno Koridorom 10, što će biti jedan od prioriteta u narednom periodu.

On je naglasio da je zadatak lokalne samouprave da podigne osposobljenost tog kraja za ulaganje i naglasio da je Šabac dobar primer za to.

Premijer je rekao da Vlada kroz decentralizaciju i izmeštanje važnih institucija širom zemlje takođe radi na privlačenju investicija, napomenuvši da se u Šapcu nalazi Uprava za agrarna plaćanja.

U sastavu carinarnice Šabac, u kojoj je zaposleno 30 radnika, nalaze se ispostave te institucije u Sremskoj Mitrovici, Valjevu i Loznici i granične ispostave u Trbušnici, Badovincima, Sremskoj Rači, u mestu Šepak i Malom Zvorniku.

Prošle godine kroz sve te ispostave prošlo je 80.000 dokumenata, a ove godine samo u carinarnici u Šapcu od 1. januara do 31. avgusta obrađeno je ukupno 29.000 dokumenata.

Do sada je carinarnica Šabac funkcionisala u iznajmljenom prostoru "MTC" centra u bivšoj slobodnoj carinskoj zoni u Šapcu.

U Srbiji ima 15 carinarnica u kojima radi oko 150 radnika.

Premijer će nakon otvaranje carinarnice u Šapcu posetiti kompanije "Interkop", "Zorka Keramika" i "US Steel", kao i Severozapadnu industrijsku zonu.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image