• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kinezi dolaze u Beograd zbog mosta na Dunavu

U Beograd bi 18. oktobra trebalo da dođe delegacija Kine koju će predvoditi zamenik ministra za saobraćaj, kako bi razgovarala o napretku na gradnji mosta preko Dunava između Zemuna i Borče, najavio je gradonačelnik Dragan Đilas.

On je precizirao da mu je posetu najavio kineski ambasador u Beogradu Vei Đinghua, koji je preneo uveravanja da taj projekat ima prioritet za Republiku Kinu.

"Dogovorili smo se da do tada već pokušamo da otklonimo neke stvari koje sad trenutno nisu do kraja razjašnjene, a da na samim tim sastancima učinimo sve kako bi se ceo proces ubrzao i kako bi na proleće sledeće godine počeli radovi na mostu, koji je za Beograd i Beograđane zaista od vitalnog značaja", rekao je Đilas.

Gradonačelnik je podsetio da je rok za predaju idejnog projekta bio još 23. februar, a da je projekat predat početkom jula, a "neke primedbe još uvek nisu otklonjene".

"Smatrali smo da je pravi način da o tome razgovaramo i da onda iskoristimo sav naš uticaj, uticaj ambasadora da se te stvari ubrzaju i otklone", objasnio je on.

Đilas je napomenuo da će se izgradnjom mosta 2014. godine Beograd potpuno osloboditi kamionskog saobraćaja, što će uticati na smanjenje saobraćajne gužve u glavnom gradu.

Đilas je pre nekoliko dana rekao novinarima da projekat izgradnje mosta Zemun-Borča kasni i izrazio očekivanje da će u narednim mesecima dogovoreni rokovi početi da se poštuju, naglasivši da će, ukoliko ne bude tako, njegov stav biti da potpisani ugovori treba da se izmene i "da neko drugi gradi taj most".

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić je u utorak rekao Tanjugu da podržava Đilasa u kritici kineske kompanije i da rokovi moraju da se poštuju.

Ministarka za Nacionalni investicioni plan (NIP) Verica Kalanović je danas, pak, izjavila da se realizacija projekta izgradnje mosta Zemun-Borča odvija po planu i da nema razloga za zabrinutnost da kineski partner - kompanija "Čajna roud end bridž korporejšn" (CRBC) - neće ispuniti svoje obaveze.

Ona je rekla novinarima u Jugoslovenskoj kinoteci da nema razloga za zabrinutnost da kineski partner - kompanija "Čajna roud end bridž korporejšn" (CRBC) neće ispuniti svoje obaveze.

Ministarka je rekla da pažljivo prati taj projekat i da je juče dobila uveravanja od kineskog ambasadora u Srbiji (Vei Đinghua) da će realizacija tog projekta teći u skladu sa ugovorom.

"Ja sam jedan od potpisnika, koji je u ime Vlade Srbije dobio nadležnost da potpiše ugovor sa CRBC i sa stanovišta Ministarstva za NIP i moj lični stav je, da realizacija tog projekta teče tako da nema razloga za zabrinutost", istakla je ministarka.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image