• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Objavljen tender za "Telekom Srbija"

Tender za prodaju 51 odsto kapitala kompanije "Telekom Srbija" objavljen je danas u "Politici" i "Fajnenšel tajmsu". Prijave za učešće primaće se do 26. novembra.Telekom Austrija najavio učešće.

Uslov za učešće na tenderu je da potencijalni kupac bude telekomunikaciona kompanija koja je pružala telekomunikacione usluge najmanje pet godina pre objavljivanja tendera, sa najmanje 20 miliona pretplatnika fiksne i mobilne telefonije i Interneta na kraju 2009.

Neopdhodno je i da je tržišna kapitalizacija ponuđača, odnosno vrednost kompanije bila najmanje tri milijarde evra 30. septembra 2010, kao i da je u prethodnoj poslovnoj godini imao konsolidovani prihod veći od četiri milijarde evra i konsolidovana sredstva od najamnje pet milijardi evra.

Na tenderu mogu učestvovati i konzorcijumi koje predvodi kompanija sa najmanje 51 odsto udela u konzoricijumu i koja ispunjava tenderske uslove, navodi se u oglasu.

Potrebno je da zainteresovani kupci uplate i 10.000 evra za otkup tenderske dokumentacije, u kojoj će biti navedeni detalji o roku i načinu podnošenja ponuda za kupovinu "Telekoma Srbije".

Ministarstvo finansija će pismenim putem obavestiti zainteresovane kupce da li ispunjavaju uslove tendera, pošto privatizacioni savetnik Siti grup (Citigroup) analizira zahteve, a kvalifikovani kupci će dobijati tendersku dokumentaciju od 1. novembra.

Vlada Srbije odlučila je 14. oktobra da proda 51 odsto akcija "Telekoma Srbije", čija je ukupna vrednost procenjena na 2,43 milijarde evra.

"Telekom Austrije" će preuzeti dokumentaciju o privatizaciji većinskog udela "Telekoma Srbije", najavljeno je juče u Beču.

"Naravno da razmatramo detaljno sve naše opcije na tržištima na kojima smo prisutni. Preuzećemo dokumentaciju i analiziraćemo je", rečeno je iz "Telekoma Austrija" austrijskoj novinskoj agenciji APA.

"Zajedno sa našim vlasnicima ćemo odlučiti koliko je za nas ekonomski svrsishodan otkup većine 'Telekoma Srbije'", dodaje "Telekom Austrije".

"Telekom Austrija" prisutan je na tržištu Srbije sa svojim mobilnim operaterom "Vip mobajl Srbija".

Ana Bišof, koja je u najvećem evropskom operatoru "Dojče telekom" odgovorna za odnose sa javnošću, izbegla je da konkretno odgovori na pitanje Tanjuga da li je ta kompanija zainteresovana za kupovinu srpskog "Telekoma".

Bišof se ograničila samo na izjavu da "Dojče telekom", koji prema navodima nekih beogradskih glasila, slovi za jednog od najozbiljnijih kandidata za preuzimanje većinskog paketa akcija "Telekoma Srbija", sada "nema komentar" oko učešća te kompanije u tenderu za kupovinu srpskog "Telekoma".

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić izjavila je da će "Telekom " biti prodat najranije početkom iduće godine i da očekuje, za preuzimanje većinskog paketa akcija tog preduzeća, interesovanje tri do pet telekomunikacionih kompanija.

U domaćoj javnosti se proteklih dana špekulisalo i da su za učešće na tenderu za prodaju većinskog udela u kapitalu "Telekoma" zainteresovani i nacionalni operateri iz Turske, Egipta i Švedske, ali se oni, za sada, tim povodom nisu javno oglašavali.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image