• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkić: Japanci dobrodošli u Srbiju

Japanske kompanije pokazale veliko interesovanje za ulaganje u Srbiju, kaže ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić.

Dinkić je na investicionoj konferenciji u Dizeldorfu predstavnicima 30 vodećih japanskih kompanija prikazao pogodnosti ulaganja u Srbiju, navodi se u saopštenju Ministarstva ekonomije.

Dinkić, koji je i potpredsednik Vlade Srbije, istakao je da je interesovanje japanskih kompanija za mogućnosti ulaganja na srpsko tržište poraslo nakon najava investicija Panasonika i južnokorejske Jura korporacija.

Kako je precizirao, kompanija Panasonik objavila da od naredne godine u Svilajncu započinje proizvodnju led dioda, a Jura je već locirala proizvodnju u Srbiji.

Dinkić je rekao da kompanije koje posluju u Srbiji imaju mogućnost bescarinskog izvoza na tržišta više zemalja Evrope i Azije koja imaju više od milijardu stanovnika.

On je na skupu koje su prisustvovali predstavnici Micubiši korporacija, Tojote, kompanija Mitsui, Hitači, Tošiba, Fudži film, naveo da je Srbija posebno zainteresovana za kompanije iz automobilske i elektro industrije, kao i informacionih tehnologija.

"Prvi put imamo ovako veliki interes japanskih kompanija za srpsko tržište. Oni se interesuju za mogućnosti ulaganja u Srbiji i predočili smo im koje podsticaje želimo da damo ukoliko oni budu zainteresovani da dođu, zaposle naše ljude i izvoze iz Srbije", kazao je Dinkić.

Ministar ekonomije Srbije je naveo da su prezentaciju u Privrednoj komori Japana u Dizeldorfu pratili "japanski giganti koji su zaista dobrodošli u Srbiju".

"Srbija je spremna da dočeka japanske privrednike", kazao je Dinkić i najavio da će početkom naredne godine Srbiju posetiti japanski industrijalci.

Prezentaciju Srbije kao investicionog odredišta za japanska kompanije koje posluju u Evropi i imaju bazu u Dizeldorfu, organizovali su Japanska industrijska komora, Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza, Japanska ambasada u Srbiji i Japanska organizacija za spoljnu trgovinu.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image