• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuski "Sažem" gradi pogon u Nišu

"Sažem", francuska kompanija za proizvodnju elektronske i komunikacione opreme, dogodine gradi pogon u industrijskoj zoni "Donje Međurovo" u Nišu.

U prvoj fazi, biće opremljen objekat površine između 3.000 i 4.000 kvadratnih metara, u kojem će biti zaposleno oko 200 radnika, a u drugoj fazi će biti pokrenuta proizvodnja na 10.000 kvadratnih metara uz zapošljavanje 500 ljudi.

Predstavnici "Sažema" su obećali da će se do kraja godine izjasniti da li će u pitanju biti "grinfild" ili "braunfild" investicija, saopšteno je iz skupštine grada posle današnjih razgovora predstavnika grada i francuske firme.

Francuskom partneru ponuđeno je tokom razgovora više lokacija, među kojima su bili i Radna zona "Donje Međurovo" i prostor "Elektronske industrije".

Vlada Srbije i grad Niš potpisali su ranije sa francuskom kompanijom protokol o saradnji, kojim se planira otvaranje pogona za proizvodnju električnih brojila u nekadašnjim pogonima niške "Elektronske industrije".

Sledeći korak, kako je saopšteno, biće pregovori sa Vladom Srbije o subvencijama za realizaciju investicije francuske kompanije u Nišu.

Postoji mogućnost, kako je napomenuto, da francuska firma u novootvorenoj fabrici proizvodi i komponente neophodne za digitalizaciju televizijskog prijema.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image