• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LDP: Ukinuti PDV na mleko

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović založio se danas za ukidanje poreza na osnovne životne namirnice i smanjenje javne potrošnje u narednoj godini.

"Insistiramo na ukidanju poreza na dodatu vrednost na mleko i mlečne proizvode", izjavio je Jovanović na konferenciji za novinare i istakao da je povećanje cena mleka na tržištu posledica nespremnosti Vlade Srbije da sistematski reaguje na taj problem.

Jovanović je predložio i kontrolu politike marži na mleko i uspostvaljenje standarda koji važe u regionu u Evropi, kako bi marža iznosila do sedam odsto, a ne 20, kao što je sada.

Prema rečima Jovanovića, u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini se ne ubira porez na mleko i vodi se kontrolisana politika marži.

Jovanović je naglasio da je PDV na mleko u Srbiji osam odsto, a marža 20.

"Zbog toga je Imlekovo mleko u Podgorici jeftinije nego u Beogradu. Za to nije odgovoran Imlek, nego država koja misli da rupu u jednom džepu popuni tako što će zavući ruku u džep svima oko sebe", rekao je Jovanović.



Jovanović je najavio da će LDP o merama svoje ekonomske politike razgovarati sa strankama vladajuće koalicije, sindikatima i predstavnicima poslovnog sektora.

Naredna godina, prema njegovim rečima, ne sme biti samo godina privatizacije Telekoma, već godina u kojoj će biti jasno formulisana strategija privatizacije javnog sektora.

Od 590 javnih preduzeća 585 su gubitaši, rekao je Jovanović i prodaju Telekoma ocenio kao potez očajnika da se popuni rupa u državnoj kasi.

Jovanović je naglasio da budžet za narednu godinu ne sme sadržati nijedan element koji je presudno uticao na budžetsku politiku u proteklim godinama.

Pre rasprave o budžetu očekujemo da Vlada formuliše konkretne političke i ekonomske mere, kako bi Srbija u 2011. godini počela da se menja, rekao je Jovanović.

(FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image