• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za jogurt, bez bureka - 1,3 milijarde evra

Francuska mlečna multinacionalka “Laktalis” ponudio je 1,3 miiljarde evra za jedan od najpoznatijih brendova jogurta u svetu - "Yoplait".

Uključivanje "Lactalisa" u borbu za "Yoplait" ukazuje da će ulozi biti ozbiljni, piše "Fajnenšl Tajms". "Lactalis" računa da će imati prednost pred drugim konkurentnim firmama, ponudivši kupovinu 50 odsto drugog po visini ostvarenog prihoda proizvođača jogurta u svetu, dve nedelje pre zvaničnog otvaranja tendera.

Prema izvorima "Fajnenšl Tajmsa" za ovaj brend su zainteresovani američka kompanija "General Mills" koja poseduje franšizu za "Yoplait" u Severnoj Americi, kineski "Bright Food" i švajcarska "Nestle".

"Yoplait" sada na paritetnim principima pripada francuskoj investicionoj grupi "PAI Partners", koja je nedavno objavila nameru da proda svoj paket akcija, i farmerskoj kooperativi "Sodiaal". Farmeri ne nameravaju da prodaju svoje akcije, ali nisu ni spremni da otkupe udeo "PAI Partners".

"Lactalis" želi da se dogovori sa "Sodiaal" ponudivši farmerima udeo u dobiti i upravljanju franšizom "Yoplait" koja donosi 75 odsto od četiri milijarde evra prihoda brenda.

"Lactalis Grup" osnovao je Andre Besinije 1933. godine u Francuskoj i pripada članovima njegove porodice. Kompanija, koja je među vodećim svetskim proizvođačima mlečnih proizovda, objedinjuje više od 120 preduzeća, od kojih preko 50 van granica Francuske.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image