• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ipak, rapisan konkurs za dodelu 82 stana

Komisija za stambena pitanja grada Beograda raspisala je danas novi konkurs za davanje na korišćenje 82 stana socijalno ugroženim licima.

Novim konkursom se pet puta više vrednuje socijalna i stambena ugroženost u odnosu na radne kriterijume.

U pitanju je ponovljeni konkurs, koji se raspisuje nakon izmene kriterijuma za dodelu socijalnih stanova na korišćenje.

Prvenstvo će imati kriterijumi socijalne i stambene ugroženosti, invalidnosti, telesnog oštećenja, zdravstvenog stanja, kao i broj članova porodičnog domaćinstva, radni staž i značaj radnih mesta.

Broj bodova za stambenu ugroženost povećan je sa 100 na 110, broj poena za radni staž smanjen sa 120 na 40, invalidnost se, umesto sa 150 vrednuje sa 120 bodova, dok se svaka godina radnog staža boduje po jednim bodom.

Osnovni uslovi konkurisanja su da socijalno ugroženo lice nema stan, da je državljanin Srbije i da ima prebivalište na teritoriji Beograda najmanje dve godine pre raspisivanja konkursa.

Sva lica koja su konkurisala za socijalne stanove tokom 2007., 2009. i 2010. godine, treba to da naznače u prijavi, navedeno je u konkursu, koji je objavljen u dnevnim novinama.

Prijavljivanje na konkurs za socijalne stanove obavlja se na po obrascu koji se može dobiti na šalterima Gradske uprave, a dodatne informacije mogu se dobiti na brojeve telefona 011/3605-926, 011/2644-250, 011/3620-128.

Podsetimo, gradska komisija za stambena pitanja poništila je 12. oktobra prethodni konkurs za dodelu 82 stana socijalno ugroženim osobama, nakon preporuke gradskog omdusmana Dušanke Gaćeše i gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da bi na konkursu socijalnu i stambenu ugroženost trebalo bodovati više nego radni staž i značaj radnog mesta.

Odluku o izmeni uslova konkurisanja za socijalne stanove, odbornici Skupštine grada usvojili su na sednici 5. novembra.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image