• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Panasonik otvorio fabriku u Svilajncu

Panasonik grupa osnovala je u Srbiji novo preduzeće za proizvodnju energetski efikasnih elektronskih komponenti za rasvetna tela.

Kako je saoptešno iz kompanije, otvaranje fabrike u Svilajncu je prvi put da je Panasonik grupa pokrenula projekat vezan za proizvodnju u Srbiji, a investicija za 2010. godinu iznosiće oko 580.000 evra.

Kapitalna vrednost novog preduzeća u Srbiji iznosi milion evra, a planirano je da se u 2010. godini zaposli 60 radnika, navedeno je u saopštenju.

Serijska proizvodnja elektronskih prigušnica počeće u januaru 2011. kako bi se povećalo poslovanje u području elektronskih komponenti za industriju rasvete na evropskom tržištu, gde se mere za štednju električne energije već uveliko sprovode.

Kako je navedeno, novo preduzeće će nositi naziv Panasonik elektrik vorks Vosloh-Švejb Serbia (Panasonic Electric Works Vossloh-Schwabe Serbia d.o.o.) i ono je ogranak u vlasništvu kompanije koja proizvodi i prodaje komponente za rasvetna tela.

U Evropi se na osnovu Uredbe o štednji elektricne energije očekuje promena u potražnji, sa običnih (inkadescentnih) sijalica na neonske sijalice i LED, pri čemu se sprovodi sve veća elektronska kontrola rasvetnih tela.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image