• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Srbiji vajde od prodaje Maksija

"Delta holding" će uskoro prodati 50 odsto "Maksija", čitava transakcija biće obavljena preko srpskih banaka, a porez će u celini biti plaćen po srpskim zakonima, najavila je direktorka za korporativne komunikacije Jelena Krstović.

"Delta holding" će uskoro prodati 50 odsto "Maksija", čitava transakcija biće obavljena preko srpskih banaka, a porez će u celini biti plaćen po srpskim zakonima, najavila je direktorka za korporativne komunikacije holdinga Jelena Krstović.

Iako registrovana na Kipru, kompanija će kompletan porez od prodaje 50 odsto „Maksija" platiti u Srbiji, rekla je ona u intervjuu Presu.

Država Srbija će, izgleda, ovoga puta imati "neke vajde" od kupoprodaje velikih firmi u Srviji, što nije bio slučaj kada su se prodavale neki drugi delovi kompanije, recimo Delta banka, od čije je transakcije italijankskoj Intezi, sav porez naplaćen u inostranstvu.

Iz "Delta Holdigna" tvrde da će ovoga puta biti drugačije.

"Kompanija je angažovala poreske savetnike iz renomirane svetske konsultantske kuće, koji već duže vreme rade na izradi plana restrukturiranja firme, što će nam omogućiti plaćanje poreza u Srbiji, prema važećim zakonskim propisima u našoj zemlji", naglasila je Krstović.

Ona je pozdravila poziv predsednika Srbije Borisa Tadića uspešnim ljudima i kompanijama da se odreknu dela bogatstva u korist društva i istakla da „Delta" već godinama, u skladu sa najvišim EU standardima, sprovodi principe društvene odgovornosti"

Komentarišuću najavu uvođenja dodatnih poreza za imovinu i prihode, kao i za firme koje posluju preko ofšor zona, Krstović je upozorila "da bi svako novo nametanje poreskih obaveza ugrozilo poslovanje velike većine firmi u našoj zemlji", piše Press.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image