• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kod Jat ervejza mesta koliko ti srce ište

Srpski “Jat ervejz” i ukrajinski “Internešnal erlajnz” najgori među 32 evropska avio-prevoznika po popunjenosti aviona na letovima.

Prema podacima Evropskog udruženja avio-prevoznika (AEA), “Jat ervejz” je u prvih osam meseci ove godine imao prosečnu popunjenost kabine putnicima od 60,7 odsto.

Lošiji od srpske avio-kompanije je samo ukrajinski “Internešnal erlajnz”, koji je u istom periodu imao popunjenost od 60 odsto, dok je samo “za dlaku” bolji “Kroacija erlajnz”, sa navučenih 60,9 odsto popunjenosti kabine.

Prosečna popunjenost aviona članica AEA ove godine iznosila je 77,9 odsto. Najveću popunjenost imao je holandski KLM sa 83,8 odsto popunjenih sedišta u avionima.

Od januara do kraja avgusta “Jat ervejz”, prema podacima AEA, prevezao je 664.800 putnika. U ovoj kompaniji, međutim, juče nisu želeli da komentarišu loše rezultate od početka godine i umesto toga istakli su poslovanja u dva meseca, septembru i oktobru, u kojima su zabeležili rast broja putnika i prihoda.

Prošle godine je nacionalna avio-kompanija napravila gubitak od 23,5 miliona evra, dok se direktor Srđan Radovanović, prema nedavnom priznanju, boljoj situaciji ne nada ni ove godine, piše "Alo".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image