• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drakulić i Kostić: Državi ne dugujemo ništa

Predsednik "MK grupe" Miodrag Kostić i vlasnik "Ist pointa" Zoran Drakulić izjavili su da je "besmisleno dodatno oporezivanje biznismena koji posluju preko of šor kompanija".

Kako su istakli, to neće doneti nikakvo bogatstvo Srbiji već će negativno uticati na potencijalne investitore i priliv kapitala.

Treba proširiti poresku bazu i povećati broj poreskih obveznika jer je u Srbiji malo onih koji plaćaju poreze, ukazali su oni gostujući na televiziji B92 u emisiji "Utisak nedelje".

Of šor je legalan posao koji ide preko računa, preko banaka, da sve velike kompanije posluju preko of šora jer omogućava biznismenima da se zadužuju kod inostranih banaka uz sve olakšice i garancije koje su bolje nego kod domaćih banaka, istakli su oni.

Kostić i Drakulić nisu se prepoznali u opasci predsednika Borisa Tadića da bogataši deo stečenog bogatstva treba da vrate Srbiji, istakavši da uredno plaćaju poreze i da nikome ništa ne duguju.

Kostić je rekao da redovno isplaćuje plate zaposlenima, da mesečno isplati 15 miliona evra za plate kao i da plaća sve poreze, a da se predsednikova primedba odnosi na one koji su bogati u Srbiji, a ne plaćaju poreze.

On je naglasio da "MK grupa" godišnje izdvoji između 300 do 500 hiljada evra za donacije i da je ta kompanija imala najmanje 100 donacija u proteklih pet godina.

Drakulić je takođe istakao da nikome ništa ne duguje, da plaća poreze, daje donacije istakavši da je njihovo pravo da ne mora javno da ih objavljuju.

On je ukazao da se poruka predsednika Tadića ne odnosi na njega, da zna kome je upućena, ali nije hteo da otkrije o kome je reč.

Prema rečima Drakulića, bogati ljudi nisu problem u Srbiji već siva ekonomija, birokrtaija, korupcija, izbegavanje plaćanja poreza i da se protiv toga treba boriti.

Drakulić je ukazao da nema svrhe dodatno oporezivati biznismene koji posluju preko of šor kompanija istakavši da su njegove firme registrovane na Kipru ali da plaća poreze i u toj državi i u Srbiji.

Biznismeni su ukazali da je u Srbiji, posebno u vreme krize, neophodno više dijaloga između političke elite i biznismena.

Kostić je dodao da ministarka finansija Diana Dragutinović treba da izađe u javnost i da šire objasni najavljene mere dodatnog oporezivanja.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image