• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaustavljen pad dinara

Posle sedam dana uzastopnog pada vrednosti dinara prema evru, srpska valuta je neznatno ojačala, za tri pare, tako da zvanični srednji kurs danas iznosi 107,3598 dinara za jedan evro, saopštila je NBS.

Centralna banka juče nije intervenisala na međubankarskom deviznom tržištu, a od početka godine prodala je ukupno 2,389 milijardi evra, kako bi ublažila prevelike dnevne oscilacije kursa dinara i obezbedila funkcionisanje deviznog tržišta.

Guverner NBS Dejan Šoškić izjavio je juče da ne postoji utvrđena granica deviznog kursa koju NBS brani i podsetio da su dnevne oscilacije kursa domaće valute u odnosu na evro znatno manje nego oscilacije drugih valuta u odnosu na zajedničku evropsku monetu.

"Niti postoji devizni kurs koji NBS tvrdo brani, niti postoji iznos deviza koji je Narodna banka unapred odredila da će biti eventualno korišćen za intervenciju", rekao je Šoškić novinarima i naglasio da će se centralna banka na deviznom tržištu intervenisati kada proceni da su dnevne oscilacije suviše velike.

Dinar je ove godine bio najjači 4. januara, kada je zvanični srednji kurs evra bio 95,9679 dinara, a najslabiji 4. novembra, kada je evro vredeo 107,5216 dinara.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image