• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mišković otvorio prvi “Tempo” u Sofiji

Predsednik srpskog Delta holdinga Miroslav Mišković je, na otvaranju svog prvog "Tempo" hiperemarketa u Bugarskoj, pozvao bugarske privrednike da početkom sledeće godine posete Beograd i Delta holding.

Tom prilikom bi delegaciji bugarskih privrednike, kazao je, predstavili mogućnosti prodaje i plasmana priozvoda iz Bugarske u celom regionu, gde Delta ima više od 500 prodajnih objekata.

Mišković je takođe pozvao kolege da sagledaju mogućnost plasmana svoje robe preko lanca "Pikadili", uz uslov da imaju konkukrente cene i kvalitet proizvoda koji zadovoljava standarde i potrebe bugarskog tržišta.

On je pozvao i srpske privrednike koji su prisustvovali otvaranju "Tempo" hiopermarketa da razmotre koju robu mogu da plasiraju na bugarsko tržište, uz napomenu da moraju da budu konkurentni po cenama i pruže visok kvalitet proizvoda.

Srpski Delta holding otvorio je danas u Sofiji prvi "Tempo" hipermarket na tržištu Evropske unije, u koji je uloženo 20 miliona evra.

Tokom prethodne tri godine Delta maksi je u razvoj maloprodajne mreže na bugarskom tržištu uložio 120 milona evra i planira da u 2011. broj maloprodajnih objekata u Bugarskoj poveća sa 40 na 50, u šta će uložiti još 20 miliona evra i povećati broj radnika na 3.000.

Hipermarket, koji predstavlja investiciju vrednu 20 miliona evra, otvorio je bugarski premijer Bojko Borisov, uz poruku da je saradnja između Srbije i Bugarske tradicionalno dobra i i da se razvija uzlaznom linijom.

Čelnik "Delta holdinga" je izrazio očekivanje da će naredni period doneti bolje dane za saradnju bugarskih i srpskih privrednika i da će se robna razmena dve zemlje povehati.

Otvaranju ovog hipermarketa prisustvovali su Predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin, gradonačelnica Sofije Jordanka Fondakova, direktor "Delta maxi international" Aleksandar Čamparević, ambasador Srbije u Bugarskoj Aleksandar Crkvenjakov i brojne zvanice iz privrednog i javnog života obe zemlje.

Otvaranju je trebalo da prisustvuje i predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković, ali je njegov dolazak u Sofiju, otkazan zbog kvara na avionu.

Naime, 15 minuta posle poletanja, avion u kojem se nalazio premijer, vratio se na aerodrom u Beogradu zbog tehničke neispravnosti letilice.

Danas otvoreni hipermarket nalazi se u centru Sofije i sa površinom od 30.000 kvadratnih metara predstavlja najveći objekat u okviru "Pikadillijeve" maloprodajne mreže, ali i najveći hipermarket u Bugarskoj.

Tokom 2011. godine "Pikadili" će nastaviti razvoj maloprodajne mreže širom Bugarske . Planirano je otvaranje 10 novih maloprodajnih objekata u čiju će izgradnju i opremanje biti investirano 20 miliona evra, a broj zaposlenih biće povećan sa 450, koliko će i raditi u "Tempu", na 3.000, najavljeno je na otvaranju.

U ponudi će biti više od 60.000 proizvoda, objekat će raditi 24 sata, biće zaposleno 450 radnika, a potrošačima je na raspolaganju parking prostor sa 1.000 mesta, piše u saopštenju.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image