• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragin: Istorijski suficit Srbije

Srbija će u spoljnotrgovinskoj razmeni poljoprivrednih proizvoda ove godine ostvariti suficit od više od milijardu evra što je najbolji rezultat u njenoj istoriji, kaže ministar Poljoprivrede Saša Dragin.

Dragin je pri potpisivanju Protokola o saradnji Kompenzacionog fonda i Direkcije za robne rezerve kazao da "treba povesti više računa o poljoprivredi" jer će najviše zahvaljući njoj rast bruto domaćeg proizvoda ove godine biti najmanje 1,6 odsto - najveći u regionu.

"Voleo bih da svi ministri mogu da se pohvale takvim rezultatom. Očuvali smo socijalnu stabilnost na selu i isplatili sve subvencije na vreme, iako je budzet za poljoprivredu ispod 3 odsto ukupnog budžeta u odnosu na 5 odsto koliki je prosek u EU", kazao je Dragin.

Dragin je kazao da je današnje potpisivanje protokola veoma važno, jer će poljoprivrednici ubuduće moći da skladište svoje proizvode i da ih prodaju kada budu želeli, a u međuvremenu mogu uzimati kredite kod banaka po godišnjoj stopi od tri odsto, za šta će uskladišteni proizvodi biti garancija.

Govoreći o ulozi Kompenzacionog fonda, ministar je kazao da će taj fond biti obavezan da nadoknadi štetu na uskladištenim proizvodima, ako javno skladište to ne učini.

Kako je rečeno prilikom potpisivanja, u Srbiji postije tri licencirana javna skladišta, a dozvole čeka još deset.

Protokol su potpisali direktor Republičke Direkcije za robne rezerve Goran Tasić i direktor Kompenzacionog fonda Milan Đakov.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image