• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvorena Temerinska petlja na autoputu E-75

Petlja na delu obilaznice oko Novog Sada, na Beograd-Horgoš, vredna 40 miliona evra, otvorena je danas za saobraćaj.

Saobraćajnicu su otvorili ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

Dužina deonice autoputa E-75 koja je danas puštena u saobraćaj iznosi 8,5 kilometara, a dužina servisnih saobraćajnica 15 kilometara.

Na toj deonici autoputa izgrađeno je pet mostova i šest propusta, a rekonstruisani su i postojeći mostovi i propusti.

Kako su saopštili predstavnici kompanija Energoprojekt niskogradnja i Interkop, kompletna obilaznica oko Novog Sada, koja obuhvata i izgradnju petlje Sever i rekonstrukciju Zrenjaninske petlje, trebao bi da bude završen do maja 2011. godine.

Izvođači radova su rekli da je Zrenjaninska petlja pod punim saobraćajem i radovi na njoj su zato otežani, a u toku su i radovi na izmeštanju kolovoza ispod Zrenjaninskog mosta, što dodatno usporava dinamiku radova.

Ditrektor preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak rekao je da je preostalo da se uradi i još dva kilometra na Temerinskoj petlji, jer se javio problem sa postojećim naftovodom i gasovodom, za čije izmeštanje je potrebno dodatnih 15 miliona evra.



"Gledaćemo da se gasovod i naftovod izmeste sa trase i da napravimo neku privremu zaštitu da bismo na proleće uradili i preostala dva kilometra. Da bismo ceo ovaj posao završili potrebno nam je još oko deset miliona evra", rekao je Drobnjak.

Ministar Mrkonjić rekao je da će izgradnja autoputa E-75 biti završena u planiranim rokovima i pohvalio sve građevinske firme koje učestvuju u njegovoj izgradnji i rade punim kapacitetom.

"Izgradnja autoputa je danas najveće gradilište u Evropi i rok za njegov završetak je februar iduće godine. Građevinari rade non-stop i puštaćemo deonicu po deonicu kako se one budu završavale", rekao je Mrkonjić i najavio da će uskoro biti završena deonica u dužini od 55 kilometara.

Bojan Pajtić je rekao da je modernizacija saobraćajne infrastrukture preduslov za otvaranje radnih mesta i razvoj privrede, a za protekle četiri godine u Vojvodini je rekonstruisano i izgrađeno oko 2.000 puteva, u šta je uloženo 22 milijarde dinara.

"Najvažnija saobraćajnica je ova koju gradi Vlada Srbije, jer će stvoriti preduslove da ceo potez do mađarske granice bude žarište privrednih kretanja. Izgradnja ovog autoputa kasni već 50 godina i ova generacija ljudi konačno će završiti taj istorijski posao", zaključio je Pajtić.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image