• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smenjeni i direktor i predsednik UO Jata

Posrnulog nacionalnog avio prevoznika vodiće novi direktor Vladimir Ognjenović i predsednik UO Dušan Bajić, nakon današnje smene generalnog direktora Srđana Radovanovića i predsednika UO Saše Vlaisavljevića.

Vlada Srbije postavila je danas novog direktora i predsednika Upravnog odbora državne aviokompanije Jat ervejz, umesto Srđana Radovanovića i Saše Vlaisavljevića, koji su podneli ostavke.

Kako je rečeno agenciji Beta u Vladi Srbije, na telefonskoj sednici je za vršioca dužnosti generalnog direktora Jata postavljen Vladimir Ognjenović, dosadašnji zamenik generalnog direktora, a za predsednika Upravnog odbora dosadašnji član tog tela Dušan Bajić.

Smeni dosadašnjeg, i imenovanju novog direktora prethodilo je medijsko prepucavanje Radovanovića i predsednika Upravnog odbora Vlaisavljevića.

Vlaisavljević, inače kao i Radovanović kadar Demokratske stranke na mestu prvog čoveka nacionalnog prevoznika, rekao je da ne može da pruži podršku genderalnom direktoru jer "ima ideje o razvoju kompanije kojenisu poznate u svetu avio biznisa", na šta je Radovanović odgovorio da medijsku hajku protiv njega i kompanije vodi, između ostalih i Vlaisaljević, čovek u čije vreme direktorovanja je kompanija pravila veće gubitke nego sada.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je ranije danas da smatra da se pitanje nacionalnog avioprevoznika ne može rešiti bilo čijom ostavkom.

Mrkonjić je istakao da je Vlada Srbije ranije napravila strategiju sa planovima za "Jatervejz" i da će u svakom slučaju država imati svoju aviokompaniju tako što će se "Jatu" naći strateški partner ili će biti osnovana nova kompanija, a stara otići u stečaj.

On je ukazao da Vlada Srbije još nema definitivnu odluku o kojoj varijati će biti reč i da je upravo menadžment "Jata" na čelu sa Radovanovićem imao zadatak da utvrdi koje je rešenje najbolje.

Mrkonjić je podsetio da je Skupština Srbije usvojila Zakon o davanju državne garancije za kredit od 51 milion evra koji će biti iskorišćen za obnavljanje flote jer su, kako je naveo, stručnjaci procenili da nacionalni avioprevoznik ne može da izdrži sledeću godinu sa starim avionima.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image