• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kreće izgradnja dva velika hotela u Beogradu

U roku od samo tri dana u dve različite novine izašle su najave oživljavanja dva ogromna gradilišta u Beogradu.

Prvo je u Novostima izašlo da se konačno nastavlja rekonstrukcija i izgradnja hotela Jugoslavija, koji će postati ekskluzivni hotel iz Kempinski lanca, a još više raduje najava da će u "rupi" na kraju Knez Mihajlove ulice, odnosno Rajićeve ipak početi da se gradi velelepni poslovno hotelski kompleks.

Novosti pišu da će posle rekonstrukcije, hotel "Jugoslavija" će postati deo jednog od najcenjenijih luksuznih hotelijerskih brendova na svetu "Kempinski". U tom lanacu su 62 hotela od kojih se 9 nalazi na prestižnoj listi "Vodeći hoteli sveta".

Maloprodajni i stambeni kompleks biće izgrađen po svetskim arhitektonskim standardima, upotpuniće postojeću strukturu, istovremeno poštujući vizuelni identitet i tradiciju lokacije. Izrađen po projektu arhitekte Gorana Vojvodića, koji ispunjava međunarodne standarde današnjice, novi hotel dizajniran je kao sastavni deo kompleksa vrhunskog kvaliteta i višestruke namene. Time su maksimalno povećani kapaciteti i lepota ovog hotela koji će Beogradu pružiti novu vrednost. Kompleks novog hotela "Jugoslavija" poštovaće arhitektonski integritet postojeće strukture i biće izgrađen na temeljima modernističke tradicije iz nedavne prošlosti, kaže Vojvodić:

"Hotel "Jugoslavija" ima svoju, izuzetno zanimljivu istoriju. Mnogi se sećaju da je ugostio, između ostalih, englesku kraljicu Elizabetu II i dva američka predsednika Ričarda Niksona i Dzimija Karteraž. Originalna arhitektura hotela "Jugoslavija" može se označiti kao vizionarska i uvek savremena, zbog čega nam je bilo izuzetno važno da sačuvamo ne samo originalni oblik, već i originalnu ideju projekta i na taj način ispoštujemo vrlo rigorozne uslove zaštite izdate od strane Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda. Naravno, bilo je neophodno izvršiti brojna prilagođavanja potrebama savremenog korisnika hotela sa pet zvezdica. Takođe, pratećim maloprodajnim i stambenim centrom, novi hotel "Jugoslavija" biće maksimalno inkorporiran u intenzivni način života Novog Beograda koji polako prerasta u najznačajniji poslovni centar regiona" - kaže autor projekta.

List navodi da je preliminarni nacrt završen i sada rekonstrukcija hotela "Jugoslavija" zavisi u potpunosti od dobijanja neophodnih finalnih dozvola od nadležnih organa na gradskom i republičkom nivou. Investitor je u potpunosti spreman da podrži realizaciju projekta. Ukoliko dozvole budu dobijene do kraja 2010, novi hotel "Jugoslavija" biće završen i pušten u rad 2013. godine.

Istovremeno, Politika piše da se u januaru mesecu posle višegodišnje pauze ponovo pokreću radovi na gradilištu u Rajićevoj ulicu u centru Beograda.

List navodi da će izraelska kompanija ABD uložiti preko 100 miliona evra i završiti hotelsko poslovni kompleks od 58.000 kvadrata na mestu nekadašnje trolejbuske stanice u "Knezu". Pored hotela sa pet zvezdica, biće izgrađen tržni centar i podzemna garaža sa 600 mesta.

Zbog spora sa starim vlasnicima i arheolozima od 2003.godine se praktično ništa nije dešavalo na ovoj lokaciji, a investitori kažu da će bageri i radnici za mesec dana ponovo krstariti centrom grada. Ceo projekat bi trebalo da bude završen do 2013.godine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image