• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Valjevu otvoren Kovački centar Srbije

U Holding kompanije "Krušik" danas je počeo da radi novoizgrađeni srpski kovački centar u koji je uloženo 3,2 miliona evra, a posao je dobilo 100 ljudi.

Svojevrsnu fabriku površine oko 8.500 kvadrata, otkrivanjem prve košuljice za minobačačke mine, pustio je u rad ministar odbrane Dragan Šutanovac naglašavajući značaj te investicije za povećanje proizvodnje, novo zapošljavanje i smanjenje spoljno trgovinskog deficita.

Srpski kovački centar zajednički su izgradili državno preduzeće "Jugoimport SDPR" i "Krušik", a Šutanovac je najavio, za iduću godinu, i početak izgradnje fabrike za proizvodnju raketa u toj valjevskoj Holding kompaniji.



Ministarstvo odbrane uz podršku Vlade i Vojske Srbije već u narednoj godini u "Krušiku" će ostvariti novu investiciju koja će omogućiti posao za nekoliko stotina visokobrazovnih radnika, a nova fabrika će znatno povećati i proizvodnju protivgradnih raketa kao i drugih proizvoda iz oblasti namenske industrije, rekao je on.

On je istakao da je ovo prvi put da je u okviru procesa revitalizacije i modernizacije odbrambene industrija izgrađen novi proizvodni kapacitet koji će koristiti ne samo "Krušiku" već i drugim vojnim fabrikama u zemlji.

"Krušik" više neće morati da svoje mine šalje na obradu u Bugarsku i federaciju BIH već će to sada činiti u svojoj fabrici a pružaće i usluge fabrikama civilne proizvodnje, rekao je Šutanovac.

Ministar odbrane je naglasio i da će izgradnja ove fabrike doprineti smanjivanju spoljno-trgovinskog deficita "kao jednog od gorućih problema srpske ekonomije".

Kada ova fabrika bude opremljena svom potrebnom opremom investicija će biti veća od 16 miliona evra ali će to smanjiti godišnji uvoz za 6 miliona evra, naglasio je ministar.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image