• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veći porez na kompjutere i južno voće

Porez na dodatu vrednost za računare i računarske komponente, usluge hotelskog smeštaja i južno voće biće povećan sa osam na 18 odsto, predviđeno je izmenama Zakona o PDV-u koje je Vlada Srbije usvojila.

To povećanje prema proceni Minstarsva finansija obezbedciće dodatni prihod u budžetu za 2011. godinu od oko 1,5 milijardi dinara.

Specifična akciza na cigarete za 2011. godinu, prema predlogu izmena Zakona o akcizama, biće povećane sa 17,27 na 26 dinara po paklici, što će budžetu obezbediti oko tri milijarde dinara dodatnih prihoda, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Vlada Srbije juče je utvrdila i predlog izmena i dopuna Zakona o porezima na imovinu, kojima se uvodi jedinstvena poreska stopa od maksimalno 0,4 odsto.

Ta stopa, kako je saopštilo Ministarstvo finansija, može da bude smanjena odlukom lokalnih samouprava jer je to prihod opština i gradova.

Predlogom izmena Zakona o porezima na imovinu, ukida se do sada primenjivano poresko oslobođenje od 70 odsto poreske obaveze, koje je ostvarivano po osnovu broja članova domaćinstva.

"Ubuduće će poresko oslobođenje biti 10.000 dinara, u apsolutnom iznosu, za iznose poreskih obaveza koje su iznad 20.000 dinara odnosno 50 odsto za obaveze koje su ispod tog iznosa", navelo je Ministarstvo.

Kako su ocenili, time se obezbeđuju progresivnije oporezivanje imovine veće vrednosti i ukida dosadašnja praksa obezbvređivanja imovine.

Prema predlogu izmena i dopuna Zakona o porezima na imovinu porez za 2011. godinu može da bude do 60 odsto veći nego u ovoj godini.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image