• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Fijatu bez posla oko 800 radnika Zastave

Oko 800 bivših radnika Zastave iz Kragujevca nije prošlo testove Fijata i zbog toga ne mogu dobiti posao u novoj fabrici.

Tim radnicima, kako su kazali u Ministarstvu ekonomije, Vlada Srbije će ponuditi 300 evra po godini radnog staža što će im biti isplaćeno odmah u januaru 2011, dok će u narednih godinu i po dana dobijati od Nacionalne službe za zapošljavanje nadoknadu za nezaposlene i naknadu za obuku u iznosu od oko 20.000 dinara.

Prema podacima ministarstva ekonomije, do sada je Fijatove testove, uspešno prošlo 1.153 radnika, od kojih je 1.100 već dobilo posao, a ostalih 53 će dobiti u narednim danima.

U toku 2011. godine planira se zapošljavanje još 400 ljudi, a početkom 2012. godine dodatnih 1.000 novih radnika.

"U Fijatu Srbija će u momentu otpočinjanja masovne proizvodnje raditi 2.433 radnika, a šansu će dobiti pre svega mladi koji do sada nikada nisu radili u Zastavi", naglašavaju u Ministarstvu ekonomije.

U tom ministarstvu dodaju i da će oni radnici Zastave koji u toku 2011. godine steknu uslov za pet godina do penzije, moći da uzmu socijalni program u skladu sa zakonom.

Rekonstrukcija fabrike automobila "Fijat" u Kragujevcu, kako su kazali u ministarstvu ekonomije, biće završena u prvoj polovini 2011. i prvo test vozilo novog modela "Fijata" biće proizvedeno do kraja sledeće godine, a serijska proizvodnja će početi na proleće 2012. godine.

U Ministarstvu ekonomije su dodali da je ministar Mlađan Dinkić danas imao sastanak sa sindikalcima Zastave u Beogradu na kojem su sindikalci obavešteni o dešavanjima u Fabrici automobila Srbija i upoznati su sa stimulativnim socijalnim program podrške za sve bivše radnike Zastave koji nisu prošli testove Fijata.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image