• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gradnja 1.633 jeftinih stanova sledeće godine

Naredne godine počinje izgradnja 1.633 socijalna stana u 12 gradova Srbije, koje će sa 32 miliona evra finansirati Razvojna banka Saveta Evrope.

"Prošle nedelje je potpisan sporazum sa tom bankom za sufinasiranje projekta socijalnog stanovanja da bi sledeće godine počela gradnja jeftinih, neprofitnih stanova u Zaječaru, Zrenjaninu, Kikindi, Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu, Nišu, Pančevu, Pirotu, Smederevu, Užicu i Čačku", rekao je ministar životne sredine i prostornog planiranja Srbije Oliver Dulić.

Kako je istakao, "u tim opštinama će se graditi 1.633 stana, od čega će 626 biti stanovi dati u neprofitni zakup na korišćenje socijalnim kategorijama stanovništva, a 1.007 će biti za neprofitnu prodaju".



Dulić je kazao da će u tom projektu, koji bi uz učešće opština trebalo da vredi oko pet milijardi dinara, stanovi na prodaju biti ponuđeni "po značajnije povoljnijim cenama nego što postoje na tržištu tih gradova".



On je objasnio da će pravo na kupovinu socijalno neprofitnih stanova imati socijalno ugrožene kategorije.

Kako je ranije rečeno u Ministarstvu zaštite životne sredine i prostornog planiranja, stanovi će se prodavati po ceni od 600 do 700 evra po kvadratu, a uslovi će biti definisani Zakonom o socijalnom stanovanju i kriterijumima koje opštine propisu.

Kamatna stopa za kredite na 24 godine, neće prelaziti četiri odsto, a prosečna mesečna rata će iznositi od 120 do 200 evra po domaćinstvu.

Istovremeno, mesečna naknada za iznajmljivanje socijalnih stanova iznosiće, kakao je rečeno, od 40 do 80 evra.

Najviše stanova, njih 400, gradiće se u Kragujevcu, 300 stanova biće izgrađeno u Nišu, 150 u Smederevu, 114 u Zaječaru, po 100 u Zrenjaninu, Čačku, Kraljevu i Kruševcu.

U Užicu će biti izgrađeno 80 stanova, Pirotu 65, a Pančevu 64 stana.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image