• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Carina zadovoljna svojim radom

Državi zarađeno 28 milijardi dinara, dilerima zaplenjeno 200 kilograma droga, otpušteno sedam carinika...

Rad Uprave carine ide uzlaznom linijom već tri godine, izjavio je na konferenciji za novinare danas direktor Uprave Petar Petronijević, podsečajući na ocenu Evropske komisije za rad carine u Srbiji u 2010. godini.

Komentarišući pozitivne ocene Evropske komisije, Petronijević je rekao da je teško dostići nivo potreban za pristup EU, ali da u pogledu carina postoji prostor za optimizam.

Uprava carina je u 2010. doprinela oko 28 milijaridi dinara budžetu Srbije, odnosno 14,5 odsto više nego prethodne godine, rekao je on dodajući da su carinici zaplenili više od 200 kilograma raznih narkotika tokom godine, kao i oko 800.000 različtih vrsta roba zbog sumnje da povređuju pravo intelektualne svojine.



On je rekao da je Uprava carina u okviru borbe protiv korupcije sprovela 57 disciplinskih postupaka protiv 73 službenika i da je sedmoro službenika Uprava carine otpušteno zbog prekršaja.

Po njegovoj oceni, carina je poboljšala saradnju sa zemljama regiona i dodao da se u okviru te saradnje razmenjuju iskustva u borbi protiv korupcije.

Petronijević je rekao da je Uprava carine potpisala ugovore o uprošćenoj carinskoj proceduri sa četiri kompanije koje su ispunile uslove za taj povlašćeni status i da se planira potpisivanje još sedam takvih ugovora.

Uprava carina je organizovala osam seminara o carinskim procedurama u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i sa regionalnom komorama.

(FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image