• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neimari Srbije i Hrvatske opet grade zajedno

Predstavnici srpskih građevinskih preduzeća u februaru će sa kolegama iz Hrvatske dogovoriti na kojim će velikim infrastrukturnim projektima zajednički nastupiti u Libiji, Alžiru, Iranu, Rusiji i bivšim sovjetskim republikama.

"U tim zemljama u kojima je nekada bila angažovana jugoslovenska građevinska operativa i dalje cene naše građevinare i traže da zajedno nastupimo, posebno u Libiji", kazao je sekretar Udruženja za građevinarstvo u Privrednoj komori Srbije (PKS) Goran Rodić.

Prema njegovim rečima, sastanak će biti održan u Beogradu između 21. i 25. februara.

On je rekao da u hrvatskom sastavu neće biti samo građevinska preduzeća, već i velike firme iz oblasti mašinske i elektroindustrije, kao što su "Đuro Đaković" i "Rade Končar".

Rodić je istakao da će na taj način biti više uposlene i srpska i hrvatska građevinska operativa, navodeći da će građevinari raditi na izgradnji stanova, saobraćajne infrastrukture, brana, luka, energetskih i drugih objekata, koje su nekada u svetu gradila jugoslovenska preduzeća.

On je kazao da će srpska i hrvatska preduzeća zajedničkim nastupom lakše dobiti bankarske garancije i reference za dobijanje velikih poslova.

Rodić je naveo da samo Libija planira da uloži oko 50 milijardi dolara u izgradnju stanova i razvoj infrastrukture, Alžir oko 100 milijardi, ai Rusija, sa drugim bivšim sovjetskim republikama, takođe oko 100 milijardi dolara.

Sekretar Udruženja za građevinarstvo u PKS je dodao da se već dugo priča o zajedničkom nastupu srpskih i hrvatskih građevinara i da su prvi predlog za to dali građevinari iz Hrvatske.

Građevinska industrija Srbije obuhvata 10.830 privrednih društava, u kojima je u stalnom radnom odnosu oko 127.182 radnika.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image