• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rok tendera za Telekom produžen do 21. marta

U Ministarstvu finansija pomeren je rok za dostavljanje obavezujućih ponuda za 51 odsto kapitala sa 21. februara na 21. mart, "kako bi učesnici imali vremena da pripreme najbolje ponude" .

Rok za dostavljanje ponuda za kupovinu 51 odsto akcija „Telekoma Srbija" produžen je do 21. marta 2011. godine i ta odluka je doneta na predlog privatizacionog savetnika, kako bi se zainteresovanim kompanijama dalo dovoljno vremena za sastavljanje ponuda, saopštilo je danas Ministarstvo finansija.

Ceo posao oko prodaje akcija "Telekoma Srbija" trebalo bi da bude završen do kraja leta, jer je najmanje četiri do pet meseci potrebno da budući kupac obezbedi svu potrebnu dokumentaciju i dozvole i da uplati novac.

Ako za kupovinu akcija "Telekoma Srbija" bude više ponuda, biće organizovana aukcija pred televizijskim kamerama, a kupac će biti kompanija koja ponudi najveću cenu.

U slučaju da stigne samo jedna ponuda, biće vođeni direktni pregovori sa tom kompanijom.

Tendersku dokumentaciju do sada su otkupile kompanije Deutshe Telekom, France Telekom, Telekom Austria, America Movil i Weather investments, a očekuje se da narednih dana to uradi i kompanija Turkcell, navedeno je u saopštenju.

Vlada Srbije je odredila da minimalna početna cena za prodaju 51 odsto akcija "Telekoma Srbija" bude 1,4 milijarde evra.

Tender za prodaju dela Telekoma "Srbija" raspisan je 20. oktobra prošle godine, a rok za dostavljanje obavezujućih ponuda bio je 21. februar 2011, koji je sada produžen.

Po isteku roka, Vlada Srbije trebalo bi da zakaže javnu aukciju pred televizijskim kamerama, kao i kada se prodavala kompanija "Mobi 63" (bivši Mobtel) u julu 2006.

Kompanija "Mobi 63" prodata je na javnoj aukciji za 1,513 milijardi evra norveškom Telenoru, jer je Telekom Austrija odustao i to je do sada najveća direktna strana investicija u Srbiji.

Telekom je jedini operater fiksne telefonije u Srbiji, a licencu su u međuvramenu dobili Orion Telekom i Telenor, koji bi početkom ove godine trebalo da počnu da pružaju usluge.

Prema kompanijskim podacima, Telekom "Srbija" je 2009. godine imao oko 3,2 miliona korisnika fiksne telefonije, dok je na tržištu mobilne telefonije zauzimao 60 odsto sa oko 5,9 miliona korisnika.

Telekom "Srbija" poseduje i telekomunikacione kompanije "Mtel" u Crnoj Gori i "Telekom Srpske" u Republici Srpskoj, a cela Telekom "Srbija" grupa imala je 2009. godine ukupno 7,7 miliona korisnika mobilne telefonije i 3,4 miliona korisnika fiksne telefonije, kao i oko 485.000 korisnika Interneta.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image