• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još 100 plata za Krkobabića?!

Vlada Srbije donela je odluku na sednici prošlog četvrtka kojom se Fondu za penziono i invalidsko osiguranje odobrava da zaposli 100 novih ljudi!

Zapošljavanje novih ljudi u Fondu PIO, i pored zvanične politike da državni aparat treba smanjiti, tražio je potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić, čijoj je stranci Partiji udruženih penzionera Srbije i pripalo rukovođenje ovom državnom institucijom.

Krkobabić je svojim koalicionim partnerima mnogo puta prigovorio da njemu ništa nije dozvoljeno i da i on, kao i drugi ministri, treba da zapošljava ljude, piše “Press”.

Slučajno ili ne, ali ova odluka je doneta i posle objavljivanja rezultata istraživanja javnog mnjenja prema kome raste popularnost Krkobabićevog PUPS-a.

Na sednici Vlade Srbije nije bilo diskusije o zapošljavanju novih radnika u državnoj administraciji, a ova odluka nije objavljena na zvaničnom sajtu Vlade Srbije.

Zamoljen da prokomentariše odluku da Fond PIO, koji vodi njegova stranka, može da zaposli još 100 ljudi, Krkobabić je rekao: “Zovite me sutra, imam sada neke ljude ovde, ne mogu da pričam. Ćao, živeli!”.

U Vladi je potvrđeno da je odluka o otvaranju novih 100 radnih mesta u Fondu PIO doneta, piše “Press”.

Ali, tvrde da ona nije u suprotnosti sa planom racionalizacije i smanjenja broja zaposlenih u državnoj administraciji.

“Tačno je da je Vlada usvojila tu odluku, ali nema tu nikakve misterije, jer su slične odluke i ranije usvajane za zapošljavanje u nekim drugim institucijama, a ovo je prvi put da se donosi odluka o Fondu PIO. Plan racionalizacije ovom odlukom nije narušen, jer u državnoj upravi ima i zapošljavanja, ali i smanjenja broja radnika. Važno je da konačan broj zaposlenih ostane isti”, kažu u Vladi.

Informator Fonda PIO, u kome bi trebalo da se nalaze podaci o zaposlenima i platama u ovoj državnoj ustanovi još nije završen, i kako stoji na zvaničnom sajtu ovog Fonda, on je u „fazi izrade".

Prema dostupnim podacima, Fond PIO je početkom 2009. brojao 3.462 zaposlena, od kojih 1.267 sa visokom stručnom spremom, 547 sa višom, 1.505 sa srednjom i 143 sa završenom osnovnom školom.

U Fondu je oko 2,65 miliona osiguranika, a zaposleni su raspoređeni na radnim mestima u direkciji, pokrajinskom fondu, 35 filijala i njihovih 13 pratećih službi širom Srbije, prenosi "Press".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image