• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duplirano učešće za subvencionisane kredite

Subvencionisani stambeni krediti u 2011. godini pod istim uslovima kao prošle godine, osim što će sada građani učestvovati sa 10 umesto pet odsto vrednosti kredita.

Subvencionisani stambeni krediti ove godine će biti odobravani pod istim uslovima u pogledu starosti zainteresovanog kiljenta i stepena izgrađenosti objekta, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić.

On je podsetio da je prošle godine učešće države u finansiranju bilo 20 odsto, građana pet odsto, a banaka 75 odsto, dok je sada taj odnos promenjen, pa tako građani učestvuju sa 10 odsto, država sa 15 , a banke ostaju na nivou od 75 odsto.

Ćirić je naveo da ove stambene kredite mogu da traže osobe starosti od 30 do 45 godina , s tim što osobe stare 45 godina mogu da uzmu kredit na najduže 20 godina.

On je rekao da će se detalji vezani za ovaj program znati narednih dana, kada će i bliže informacije objaviti Nacionalna koropracija za osiguranje stambenih kredita.

Inače, za ove stambene kredite je prošle godine iz budžeta potrošeno oko 2,8 milijardi dinara, a ove godine taj iznos će biti na nivou od oko 1,6 milijardi dinara.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image