• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta sve razvijaju srpski oružari

"Jugoimport SDPR" radi na projektima radarskih i optoelektronskih sistema, lakim minobacačima, "nori B-52", samohodnoj haubici, višecevnom lanseru raketa...

Preduzeće "Jugoimport SDPR" trenutno je angažovano na više razvojnih projekata među kojima su i dalekometni sistem vođene rakete "Alas" i sistem helikopterskog naoružanja, izjavio je pomoćnik generalnog direktora tog preduzeća Nenad Miloradović.

On je za najnoviji vojni magazin "Odbrana" rekao da se radi i na razvojnim projektima radarskih i optoelektronskih sistema za izviđanje i upravljanje vatrom, familiji daljinski upravljanih borbenih stanica, kao i na lakim dalekometnim minobacačima.

Prema njegovim rečima, u te projekte spadaju i projekti za razvoj familije revolverskih bacača grana i razne vrste municije nove generacije.

On je objasnio da to preduzeće radi na principu razvoja "sistema od sistema" što omogućava efikasniju upotrebu razvojnih resursa sa ciljem da se na optimalan način, najbrže i uz najmanje rizika postignu zahtevane karakteristike, odnosno mogućnosti borbenog sistema u celini.

Miloradović je naveo da tu spada i "sistem od sistema" samohodne artiljerijske baterije 155 milimetara kao i združenih manevarskih snaga i vojnika budućnosti "VB -10".

"Jedan od naših najznačajnijih projekata jeste sistem sistema vatrene podrške čija je osnova samohodno artiljerijsko oruđe "nora B-52"", rekao je Miloradović dodajući da se sada razvija njena treća generacija.

On je naveo da je u razvoju i samohodna haubica 122 milimetara "soko" koja će biti osnova samohodne artiljerijske baterije za vatrenu podršku, integrisane u okviru združene taktičke jedinice.

"Osim pomenutih sistema vatrene pdorške koji su od interesa za Vojsku Srbije razvijali smo, prateći svetske trendove i konkretne zahteve tržišta i druge vrste artiljerijskog naoružanja", rekao je Miloradović.

Prema njegovim rečima, tu spada samohodna haubica M56/33-CX4 kalibra 105 milimetara kao i, u saradnji sa Vojnotehničkim institutom visokoautomatizovani samohodni višecevni lanser raketa kalibra107 milimetara.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image