• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grad preuzima akcije BAS-a

Grad Beograd će ući u proces otkupa državnog udela u akcionarskom kapitalu Beogradske autobuske stanice (BAS).

"Grad će preuzeti odgovornost za funkcionisanje Beogradske autobuske stanice, uzimajući u obzir stratešku važnost koju ona ima i činjenicu da se njome godišnje preveze više od 3,5 miliona putnika", najavio je danas predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić.

Antić je dodao da će se ceo proces odvijati uz uzimanje u obzir interesa malih akcionara.

Grad u tom angažovanju ima dugoročni cilj da osigura svoj interes i zaštiti Beograđane, s obzirom na činjenicu da će lokacija stanice biti izmeštena, što bi, prema njegovim rečima, moglo da dovede do nejasnoća u vezi sa vlasništvom nad građevinskim zemljištem na kome se ona sada nalazi.

"Uključivanjem grada, biće zaštićen javni interes i omogućiće se nesmetano funkcionisanje autobuskog saobraćaja“, zaključio je Antić.

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić izjavio je ranije danas da država, koja poseduje oko 40 odsto akcija BAS-a, neće odgovoriti na ponudu za preuzimanje koju je objavila banjalučka kompanija "Damjan".

Preduzeće "Damjan", čija je primarna delatnost hotelijerstvo, objavilo je krajem prošle godine da želi da preuzme 40,31 odsto akcija BAS-a po ceni od 760 dinara po pojedinačnoj akciji.

Upravni odbor BAS-a ranije je objavio da ne podržava tu ponudu za preuzimanje, budući da je ponuđena cena od 760 dinara "neprihvatljiva, jer je za 48,32 odsto niža od knjigovodstvene vrednosti".

Protiv preuzimanja BAS-a od strane preduzeća "Damjan" bili su i predstavnici sindikata "Nezavisnost - Beogradska autobuska stanica (BAS)", koji su na današnjoj konferenciji ocenili da je prihvatljivo rešenje da grad Beograd preuzme BAS ili da bude prodat na međunarodnom tenderu.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image