• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kontra ponuda za BAS

Beogradsko preduzeće Kruna komerc objavilo je danas kontra ponudu za kupovinu akcija Beogradske autobuske stanica. Nakon 760 dinara po kaciji koje je nudilo banjalučki Damjan, Beograšani nude okruglo 1.000.

Kruna komerc, vlasnik 0,56 odsto BAS-a, objavio je ponudu za 99,43 odsto firme (minimum 34 odsto) i nudi 1.000 dinara po hartiji. Ponuda je otvorena danas i traje do 7. februara.

Krajem prošle godine banjalučko hotelsko preduzeće "Damjan" objavilo je ponudu za preuzimanje 40,31 odsto akcija BAS-a po ceni od 760 dinara za hartiju i ta ponuda traje do danas.

Državni sekretar za privredu i privatizaciju Srbije Nebojša Ćirić juče je izjavio da Vlada Srbije neće prihvatiti ponudu "Damjana".

Ćirić je takođe kazao da je Grad Beograd zainteresovan da preuzme 40 odsto BAS-a koje poseduje država, kao i akcije malih akcionara, kako bi postao većinski vlasnik autobuske stanice.

Prošle sedmice sindikat Nezavisnost BAS-a upozorio je male akcionare, koji su vlasnici 60 odsto preduzeća, da ne prihvate ponudu "Damjana" jer je ponuđena cena niska.

Upravni odbor BAS-a ponudu "Dajmana" ocenio je kao neprihvatljivu s obrazloženjem da je ponuđena cena za 48,32 odsto niža od knjigovodstvene.

U 2009. godini BAS je imao prihod veći od milijardu dinara i neto dobit od 1,3 miliona.

Akcijama BAS-a [BASB] na Beogradskoj berzi se trguje od maja 2007. Trenutna cena te vlasničke hartija je 808 dinara. Maksimalna cena u poslednjih godinu dana od 1.050 dinara ubeležena je u januaru 2010. a minimalna od 630 dinara u maju 2010.

Tržišna kapitalizacija BAS-a trenutno je 248,9 miliona dinara.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image