• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Država ne odustaje od Korman polja

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović izjavio je danas da je Republika Srbija uknjižena kao vlasnik 37 hektara zemljišta u Korman polju.

On kaže da država neće odustati od te lokacije koju treba ovog leta infrastrukturno da uredi kako bi FIAT-ovi kooperanti gradili proizvodne pogone.

"Nema odustanja od Korman polja, jer država je vlasnik 37 hektara i od vlasnika zemlje na toj lokaciji otkupiće još pet hektara", rekao je Stevanović i naglasio da "taj posao mora što pre da se završi, jer postoji ozbiljna opasnost da kooperanti FIAT-a odu u neki drugi grad".

Ocenivši da nema nikakvih razloga za jučerašnjom rekacijom meštana Maršića i Kormana, koji tvrde da su vlasnici zemljišta i koji su sprečili geometre da premere parcele, gradonačelnik je Radio Kragujevcu rekao da uređenje Korman polja mora da krene odmah, kako bi do septembra ta lokacija bila infrastrukturno uređena sa izgrađenim prilazima.

Podsetivši da je pre 40 godina za potrebe "Zastave" otkupljeno zemljište na Korman polju i da je vlasnicima kasnije vraćeno, Stevanović je rekao "da jedan broj njih nije 'Zastavi' vratio pare, pa je zemljište uknjiženo na državu".

"Svako ko misli da ima neko pravo na zemljištu površine 37 hektara koje je u vlasništvu države može to pravo da ostvari sudskim putem", rekao je Stevanović.

On je naveo da je prvobitno planirano da industrijska zona Korman polje bude na površini od 67 hektara, ali da kako privatni vlasnici krajem minule godine nisu prihvatili ni da im se plati 1.000 evra po aru, odustalo se od otkupa oko 30 hektara u privatnom vlasništvu.

Većina meštana Maršića i Kormana juče su novinarima izjavili da "ne razumeju ponašanje države koja je projekat sa FIAT-om označila kao nacionalni, a da sa vlasnicima zemljišta u Korman polju niko nije dolazio da zvanično dogovora cenu, već ih o tome obaveštavaju putem medija".

Na Korman polju bi glavni FIAT-ovi kooperanti trebalo da izgrade proizvodne pogone u kojima bi se proizvodili auto delovi za proizvodnju novog modela automobila u fabrici Fiat automobili Srbija koja, kako se najavljuje, treba da počne krajem ove godine.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image