• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela izgradnja jeftinih stanova na Voždovcu

Na prostoru bivše voždovačke kasarne "4. juli" u Beogradu počela je izgradnja jeftinih stanova.

Građevinska direkcija Srbije (GDS) je do sada zaključila oko 100 ugovora o kupovini, rečeno je danas Tanjugu u Direkciji.

Na toj lokaciji je u toku prva faza radova na izgradnji prvih 953 stana, na parceli četiri i oni će biti završeni na proleće 2012. godine, a svih 4.578 stanova u jesen iste godine.

"Počeli smo sa konkretnim izvođenjem radova na objektima, što podrazumeva široki iskop, pobijanje i izradu šipova, a nakon toga sledi izrada temeljne ploče", kažu u GDS - u.

U prethodnom periodu su završeni svi pripremni radovi - raščišćavanje terena, rušenje postojećih objekata, uklanjanje instalacija, obezbeđeni su uslovi za priključak na infrastrukturu u okolini gradilišta koja omogućava da se startuje sa radovima i postavljena je fabrika betona koja će opsluživati gradilište.

Direkciji se prijavilo više od 12.000 zainteresovanih građana za kupovinu stanova na toj lokaciji i do sada je pozvano oko 1.000 građana da dođu na sastanak u Direkciju, pogledaju projekte, odaberu i rezervišu stan.

Više od 60 odsto građana je rezervisalo željeni stan, dok su se ostali izjasnili da su zainteresovani za narednu fazu gradnje.

"Pre nekoliko dana smo počeli i sa sklapanjem ugovora. Zbog obima posla i procedure, do sada smo sklopili oko 100 ugovora", navode u GDS - u.

Potencijalni kupci su evidentirani po datumu prijavljivanja i tim redosledom se pozivaju da dođu u Direkciju.

Ukupno će biti izgrađeno 4.578 stanova, od čega 212 garsonjera, 960 jednosobnih stanova, 456 jednoiposobnih, 1.285 dvosobnih, 281dvoiposobnih, 1.094 trosobnih, 164 troiposobnih i 126 četvorosobnih stanova.

U prizemlju stambenih zgrada biće poslovni prostor sa 147 lokala, a u okviru stambeno-poslovnog kompleksa biće izgrađene dve škole, dva vrtića, dom zdravlja i tržni centar.

Maksimalna cena stambenog kvadrata iznosiće 1.290 evra sa PDV - om, a Vojsci Srbije će za ustupanje zemljišta pripasti 21 odsto izgrađenih stanova.

U GDS - u dodaju da su u toku i pregovori u vezi sa lokacijom za izgradnju jeftinih stanova na Novom Beogradu, u okviru istog državnog programa masovne stanogradnje i da će više informacija o tom projektu imati za oko mesec dana.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image