• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetković otvorio fabriku "Novo tekstil"

Premijer Mirko Cvetković posetio je danas Vranje gde je otvorio tekstilnu fabriku "Novo tekstil" koja će u prvoj fazi zaposliti 150, a kasnije još 350 radnika.

Cvetković je nakon otvaranja fabrike rekao da je ta investicija u skladu sa planovima vlade koje je ona ugradila u novi model razvoja, a koji podrzumeva povećanje zaposlenosti i proizvodnju razmenjivih dobara namenjenih izvozu.

On je izrazio zadovoljstvo što je kompletna proizvodnja te fabrike namenjena izvozu na evropsko tržište i čestitao njenom vlasniku na realizaciji tog projekta, a lokalnoj samoupravi što je pružila svu neophodnu podršku.

"Kroz niz ovakvih investicija doćiće do promene strukture pivrede i vlada će to podržati", ukazao je Cvetković.

Direktor fabrike Predrag Golubović rekao je da je otvranje fabrike prvi, pravi, ekonomski poduhvat u tom kraju nakon dužeg razdoblja, imajući u vidu da se tako nešto poslednji put događalo još pre 20 godina.

Golubović je kazao da je u tu fabriku firma iz Teslića u Republici Srpskoj uložila milion evra, u objekte i opremu. Dodao je da grad Vranje nije izabran slučajno, već da se ova kompanija rukovodila činjenicom da će firma "Jumko" biti osnovni snabdevač predivom fabrike "Novi tekstil".

Fabrika "Novo tekstil" bavi se, inače, proizvodnjom donjeg rublja, pidžama i trikotaže, a njena celokupna proizvodnja namenjena je izvozu, pre svega na tržište Evropske unije (EU). Ovaj pogon deo je kompanije "Dević-tekstil" iz Teslića.

Firma "Dević-tekstil" iz Teslića, između više ponuda, odlučila se za Vranje jer su joj ovde, kako je naglasio Golubović, obezbeđeni visokokvalifikovani tekstilni radnici, a tu je i kompanija "Jumko" koja će biti siguran dobavljač kvalitetnog prediva.

Fabrika "Novo tekstil" uzela je u zakup prostor od 1.000 metera kvadratnih, renovirala ga i adaptirala sopstvenim sredstvima u iznosu od 130.000 evra. Plan ove kompanije je da mesečno prozivodi 250.000 jedinica u vrednosti od 500.000 hiljada evra.

U fabrici je zaokružen proces proizvodnje od sirovog prediva, pletenja, hemijske dorade, bojenja i konfekcioniranja.

Premijer Cvetković je prethodno u Vranju održao sastanak sa predstavnicima te opštine.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image