• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ekspedicija konačno premerila Korman polje

Kragujevački geometri i geolozi kompanije "SGS" uspeli su danas da, posle godinu dana, premere i uzmu uzorke na zemljištu spornog vlasništva.

Ekspedicija geometara, geologa i njihova zaštita od nekoliko stotina policajaca je danas napustila, nešto pre 14 časova, Korman polje nadomak Kragujevca.

Na tom zemljištu, gde bi trebalo da se grade fabrike autmobilske industrije, jutros su uz asistenciju policije, premeravali parcele i uzimali uzorke zemljišta radi geoloških ispitavanja tog tla.

"Zajedno sa njima otišli su i pripadnici policije i imamo najavu da će i narednih dana i geometri i geolozi dolaziti na Korman polje", rekao je Tanjugu predsednik Inicijativnog odbora za zaštitu prava vlasnika Milan Urošević.

On je dodao da taj odbor ima nagoveštaj da će biti pregovora sa vlasnicima zemljišta, koje nije u vlasništvu države, o otkupu zemljišta, od čega i zavise dalje aktivnosti meštana Maršića i Kormana, koji tvrde da je 30 hektara zemljišta njihovo.

Geometri i geolozi jutros su, posle nekoliko bezuspešnih pokušaja u proteklih godinu dana, ušli na parcele na Korman polju, tako što je prethodno nekoliko stotina policajaca u punoj opremi napravilo "živi štit" u obliku kvadrata.

Incidenata nije bilo, a meštani su bezuspešno pokušali u nekoliko navrata da spreče geometre i geologe da obave posao.

Korman polje je lokacija koju je država opredelila za industrijsku zonu u kojoj kooperanti FIAT-a treba da grade pogone za proizvodnju auto delova za potrebe kompanije "FIAT automobili Srbija", koja krajem ove godine treba da počne proizvodnju dva nova modela automobila.

Lokacija za tu namenu, površine 37 hektara, kako tvrde predstavnici države, u vlasništvu je Republike Srbije, dok meštani tvrde da je zemljište njihovo, jer navode da još nije završen postupak eksproprijacije tih parcela.


(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image