• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Metropoliten opera uživo na Radiju Beograd

Prvi put u istoriji, direktni prenosi predstava biće na redovnom programu nacionalnog radija.

Od 15. januara do 14. maja, direktno sa pozornice Metropoliten opere u Njujorku slušaoci će subotom moći da slušaju glasove operskih zvezda kao što su Rene Fleming, Karita Matila, Natali Dese, Ana Netrebko, Plasido Domingo, Dmitri Hvorostovski, Huan Dijego Flores i drugi.

Slušaoci u Srbiji će tako moći, direktno sa pozornice u Njujorku da čuju glasove operskih zvezda kao što su Svake subote na našoj „radijskoj sceni“ ponovo će nas zaintrigirati tragična sudbina Violete (15. januar), porodična drama Rigoleta (22. januar), borba Toske za svog voljenog (29. januar), političke intrige Simona Bokanegre (5. februar), komični svetovi Don Paskvalea (19. feburar) i Grofa od Orija (9. april), klasična tragedije Glukove Ifigenije (26. februar), magija čarobnice Armide (5. mart), borba sa savešću Borisa Godunova (12. mart), Lučijino ludilo (19. mart), kockarska strast u Pikovoj dami (26. marta), psihološki portret razorenog ljudskog bića u Voceku (16. april), tragična zamena identiteta u Trubaduru (30. april) i fantastični svet bogova i heroja u Rajnskom zlatu (2. april) i Valkiri (14. maj).

U proteklih 80 godina zvuci melodija sa pozornice Metropoliten opere ispunjavaju radijski etar širom sveta. Od 1931. godine do danas, uz pomoć privatnih sponzorstava i podrške ljubitelja opere, Metropoliten ispunjava jednostavan i plemenit cilj - približiti nezaboravna izvođenja što širem krugu slušalaca. Istorija ovog poduhvata počela je 1910. godine, kada je pionir radija Li De Forest napravio probni prenos dva čina Pučinijeve Toske. Tada se muzika sa scene Metropolitena čula do obližnjeg grada Njuarka u državi Nju Džersi, a danas u njoj uživaju ljubitelji opere iz svih krajeva sveta. Operske prenose iz Metropolitena tokom ove sezone preuzeće 300 stanica u SAD, kao i 40 stanica na drugim kontinentima.

Uz prenose predstava iz Metropoliten opere na talasima Drugog i Trećeg programa Radio Beograda imaćete priliku da čujete zanimljive intervjue sa pevačkim zvezdama i da učestvujete u jedinstvenoj atmosferi ovih događaja. Na taj način i slušaoci Radio Beograda postaće sastavni deo velike operske porodice koju Metropoliten opera stvara već osamdeset godina.

(MONDO)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

bojana

Uzivacu svakakosnniner

jelena2605

svaka cast za nacionalni radio

SERIJE