• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U 2011, ipak, blagi boljitak

U 2011. doći do blagog poboljšanja životnog standarda u Srbiji zbog sukcesivnog odmrzavanja plata i penzija, ali i otvaranja novih radnih mesta, kaže državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić.

"Doći će do odmrzavanja plata i penzija i povećanje zarada će se događati u nekom sukcesivnom periodu. To će sasvim sigurno pozitivno uticati na životni standard u smislu većeg prihoda koje će domaćinstvo ostvarivati", rekao je Ćirić.

Ćirić je ukazao da je već počeo ekonomski oporavak koji se odražava, pre svega kroz rast bruto domaćeg proizvoda (BDP), izvoza i industrijske proizvodnje

Državni sekretar je, međutim, ukazao da treba da prođe izvesno vreme kako bi se pozitivna događanja sa makroekonomskog nivoa odrazila i na standard građana.



"Mislim da je situacija bolja i da će i u privatnom sektoru plate, takođe, blago porasti, uzimajući u obzir preduzeća koja su krenula u proces investiranja i izvoza," kazao je on.

Ćirić je, dalje naveo da će za građane, koji nemaju posla biti otvarana nova radna mesta i omogućiti da rade u 2011.

"U tom smislu, smatram, da će njihov životni standard biti bolji, jer će imati zaradu, neće zavisiti od naknade Nacionalne službe za zapošljavanje", primetio je on.

Naravno, naglasio je Ćirić, to ni u kom slučaju ne znači da će doći do prosperiteta u relativno kratkom roku, već samo da će građani, ipak, osetiti blagi boljitak u ovoj u odnosu na 2010. godinu.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image