• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hleb od februara 55 dinara

Predsednik Unije privatnih pekara Zoran Pralica izjavio je danas Tanjugu da bi hleb u Srbiji trebalo da poskupi u februaru i da će njegova nova cena najverovatnije iznositi do 55 dinara.

"Ne znam pouzdano kada će hleb poskupeti, ali po nekim izveštajima Unije iz više delova Srbije, postoje nagoveštaji da od sredine i druge polovine februara može doći do poskupljenja hleba", kazao je Pralica.

"Prema mojim procenama, to poskupljenje može iznositi do 55 dinara", dodao je Pralica. Cena vekne hleba od od brašna T-500 u Srbiji trenutno iznosi od 38 do 44 dinara.

Pralica je ukazao da je Uredba o o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500, koja je na snagu stupila 28. oktobra, samo uticala na odlaganje poskupljenja hleba.

"Hleb je još ranije trebalo da košta malo više, ali zbog nekih iskoraka koje smo imali i pomoći Ministarstva trgovine i usluga i vlade, to poskupljenje je na neki način bilo prolongirano", rekao je Pralica.

"Ja bih voleo da uopšte ne dođe do poskupljenja hleba, da je to ikako moguće, ali koliko ja znam, pekari sada ne rade na granici rentabiliteta, nego kada je hleb u pitanju, maltene rade sa gubicima, i jednostavno ne mogu da istrpe više taj teret", naglasio je Pralica, napominjući da cena kilograma brašna trenutno iznosi 40 dinara.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image