• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Moja kravica" plaća kaznu!

Komisija za zaštitu konkurencije u Srbiji objavila je danas da je sa 306 miliona dinara kaznila Imlek i Mlekaru iz Subotice koje posluju u okviru Denjub fuds grupe, zbog zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu.

Kako se navodi u rešenju Komisije, mlekare će morati da plate kazne od 1,92 odsto ukupnog prihoda u 2006. godini zbog zloupotrebe dominantnog položaja u otkupu sirovog mleka u Srbiji, nametanja nepravednih uslova poslovanja i primene nejednakih uslova poslovanja na iste poslove sa različitim učesnicima.

Beogradski Imlek moraće da plati kaznu od 255 miliona dinara, a kazna za subotičku Mlekaru iznosi 51 milion dinara. Rok za plaćanje kazni je četiri meseca.

Komisija za zaštitu konkurencije navela je da je u određivanju kazne uzela u obzir to što zloupotrebe predstavljaju tešku povredu konkurencije i to što je trajala najmanje tri godine.

"Nesumnjivo je utvrđeno da je povreda započela najkasnije u aprilu 2005. godine, i trajala najmanje do 1. marta 2008. godine, kada je objavljen cenovnik po meri naloženoj od strane Komisije", navodi se.

Komisija je dodala i da su radnje preduzimane prema velikom broju prodavaca - primarnih proizvođača mleka na teritoriji cele Srbije, što je utvrđeno u pravnosnažno okončanom postupku utvrđivanja zloupotrebe dominantog položaja.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image