• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbijagas: Cena gasa prejeftina

Cena gasa u Srbiji je 20 odsto niža od realne tržišne cene i Srbijagas je ponovo u situaciji da je prodajna cena gasa niža od kupovne, kaže direktor Javnog preduzeća Srbijagas Dušan Bajatović.

Bajatović je novinarima prilikom obilaska radova na gasovodu Kula-Odžaci naveo da Vlada Srbije i dalje odbija da razgovara o povećanju cene gasa.

"Dokle ćemo moći ovako, verovatno dokle budemo mogli da se zadužujemo", kazao je on i dodao da Srbijagas uvozi 95 odsto gasa.

Bajatović je naglasio da Srbijagas vodi odgovornu politiku prema domaćinstvima i maloj privredi u Srbiji.

Potraživanja Srbijagasa, istakao je, iznose pola milijarde evra po svim osnovama, a ukupna dugovanja Srbijagasa iznose 470 miliona evra, od čega su 220 miliona evra dugoročni krediti kod komercijalnih banaka za koje je garant država.



Bajatović je dodao da nije tačno da Srbija plaća najskuplji gas i da jeftiniji gas postoji samo u Rumuniji koja 60 odsto potrošnje domaćom proizvodnjom gasa.

On je kazao da u niko u Srbiji nije isključen sa gasne mreže.

"Naplata gasa od domaćinstava je 90 odsto", kazao je Bajatović i najavio da bi Srbijagas uskoro mogao da dobavlja gas iz srednje Azije dodajući da bi taj gas za industiju mogao biti jeftiniji.

"U Banatskom Dvoru bi u maju ove godine moglo da počne utiskivanje komercijalne količine gasa u saradnji sa ruskim partnerom", rekao je on.

Bajatović je kazao i da su ukupne investicije Srbijagasa u poslednje dve godine bile 75 miliona evra.

Generalni direktor Srbijagasa obišao je radove na gasovodu visokog pritiska Kula, Odžaci i Ruski Krstur u koji će biti investirano četiri miliona evra i najavio nastavak radova na gasifikaciji opštine Odžaci, vrednoj 10 miliona evra.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image