• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Damjan nudi 1.733 dinara za akciju BAS

Banjalučka kompanija Damjan povećala je ponuđenu cenu za otkup akcija Beogradske autobuske stanice (BAS) sa 760 na 1.733 dinara po jednoj akciji, rečeno je danas Beti u Komisiji za hartije od vrednosti.

Za otkup akcija BAS inicijalnu ponudu su, pored Damjana, dali i slovenački investicioni fond Proinvestments sa cenom od 770 dinara, i kompanija Kruna-komerc iz Beograda koja je ponudila cenu od 1.000 dinara po akciji.

Sva tri ponuđača su do danas imala mogućnost da Komisiji za hartije od vrednosti dostave poboljšanu ponudu, koja se zatvara 7. februara, ali je veću cenu ponudila samo kompanija Damjan.

Damjan je skinuo ograničenje da će ponuda biti uspešna ako budu dati nalozi za prodaju najmanje 32 odsto akcija, što znači da će otkupiti sve ponuđene akcije.

Proinvestments je ponudio otkup paketa od najmanje 32 odsto akcija BAS-a, a Kruna-komerc najmanje 34 odsto akcija.

Država je vlasnik 40 odsto akcija BAS-a a ostale akcije su u vlasništvu manjinskih akcionara, uglavnom sadašnjihi i bivših radnika BAS-a.

Upravni odbor BAS-a se izjasnio da su neprihvatljive sve tri inicijalne ponude za otkup akcija tog preduzeća.

Predstavnici Ministarstva ekonomije su izjavljivali da država neće prodati svoj paket akcija u BAS-u ni jednom ponuđaču i da je najbolje rešenje za BAS da ga preuzme Grad Beograd.

Čelnici Beograda potvrdili su zainteresovanost za preuzimanje BAS-a koji je u 2009. godini imao prihod veći od milijardu dinara i neto dobit od 1,3 miliona.

Akcijama BAS-a na Beogradskoj berzi se trguje od maja 2007. godine.
Cena te vlasničke hartija je počela ra raste posle objavljivanja ponuda za preuzimanje i trenutno je 1.381 dinar. Najviša cena akcije BAS-a bila je 3.005 dinara, a najniža 630 dinara.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image