• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Droga Kolinska se morala odreći Grand Proma

Droga Kolinska je ostala bez svoje najvažnije investicije - srpskog Grand Proma.

Ovo se dešava nakon što je njen novi vlasnik Atlantik Naložbe (Atlantik Investicije) odlučio da Droga Kolinsku prenese Grand Prom na novoosnovanu kompaniju Droga Kolinska Investicije, čiji će jedini vlasnik biti Atlantik Naložbe.

Droga Kolinska će nakon prenosa Grand Proma imati mnogo manje imovine i kapitala, piše današnji list "Dnevnik" na svojim poslovnim stranicama, i dodaje da će "prihodi Droga Kolinske biti mnogo niži iako njene obaveze prema bankama ostaju nepromenjene".

Šta je razlog za taj potez jedinog vlasnika Droge Kolinske, Atlantik Naložbe, nije poznato ali nezvanični izvori tvrde da je reč o koncentraciji trgovačke delatnosti hrvatske Atlantik Grupe dok bi Droga Kolinska zadržala samo proizvodnu delatnost i određene marketinške funkcije.

Na taj način bi dobit iz trgovačke delatnosti preko transfernih cena slivali u hrvatsku Atlantik Grupu, a Droga Kolinska bi ostala samo podružnica.

Izdvajanje imovine Droga Kolinske će biti izvedeno na teret kapitalnih rezervi od 85 miliona evra i drugih slobodnih delova odnosno 6,3 miliona evra prenesenog čistog poslovnog rezultata.

"Grand Prom je u junu mesecu prošle godine prema pisanju Dnevnika bio procenjen na 91,3 miliona evra i njegovim prenošenjem će se imovina matične kompanije Droga Kolinske smanjiti sa 345 na 20 miliona evra, a kapital prepoloviti na stotinu miliona evra.

Droga Kolinska će preneti samo imovinu na Droga Kolinska Investicije, a ne i obaveze.

I dok će se Droga Kolinska besplatno odreći Grand proma, Atlantik Investicije su za srpsku kompaniju stvarno izbrojale svega 7.500 evra koliko iznosi osnovni kapital Droga Kolinske Investicije.

Poznavaoci, kaže Dnevnik, objašnjavaju da se kod razdvajanja firmi obično zajedno sa imovinom prenosi i srazmerni deo obaveza.

S obzirom na to da su Atlantik Investicije jedini vlasnik Droge Kolinske besplatni prenos nije sporan ako se s njim slažu poverioci prenesene kompanije.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image