• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Revizija JAT-a počinje 1. marta

Revizija poslovanja nacionalnog avioprevoznika "JAT" počeće 1. marta, a sledi i ispitivanje finansijskih izveštaja “Železnice Srbije”.

Državni revizor Radoslav Sretenović je novinarima u Skupštini Srbije najavio i da se planira za ovu godinu i revizija drugog velikog javnog preduzeća u Srbiji - "Železnice Srbije", kao i revizija budžeta nekoliko lokalnih samouprava, ne navodeći o kojim samoupravama je reč.

Planirana je, takođe, i revizija u ministarstvima koja nisu bila obuhvaćena revizijom u prethodnoj godini - unutrašnjih poslova, odbrane, finansija i ekonomije i regionlanog razvoja.



Sretenović je kazao da stoji iza izveštaja koji je uradila Državna revizorske institucija(DRI) na osnovu kojeg su podnete i krivične prijave protiv četiri ministra i drugih odgovornih osoba u ministarstvima u kojima je izvršena revizija.

"Mislim da će najbolje o tome da se izjasni Prekršajni sud koji će ceniti sve dokaze", kazao je on i dodao da nije na DRI da ceni da li je nešto što je urađeno bilo svrsishodno ili ne, kao što je recimo nabavka softvera kako bi se isplaćivale plate za zaposlene u javnom sektoru.

"Naše je da utvrdimo da li je došlo do kršenja Zakona o javnim nabavkama i da li je sproveden postupak", kazao je Sretenović.

On nije mogao u izjavi za medije da da bližu vremensku odrednicu kada se mogu očekivati krivične prijave i na šta će se one konkretno odnositi.

Sretenović je i odbio primedbe, koje su uputili neki stručnjaci, da se DRI bavi marginalnim stvarima a da neke milionske malverazacije ostaju po strani.

"Nisu u pitanju marginalne stvari. Pregledali smo gotovo 70 odsto rashodnih stavki završnog računa budžeta i nismo našli da je bilo malverzacija u delu nenamenskog trošenja sredstava, da je bilo zloupotreba i pronevera", kazao je Sretenović.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image