• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Galenika gradi fabriku u Rusiji

Kompanija Galenika planira da u narednih 18 meseci u Obninsku izgradi fabriku površine 20.000 kvadrata, vrednu 28 miliona evra.

Prema rečima generalnog direktora Galenike za rusko tržište Žarka Ilića, u izgradnji fabrike, koja bi trebalo da se zaposli 200 radnika, učestvovaće i jedan od najvećih distributera lekova u Ruskoj Fedraciji - "Farmimeks" iz Moskve i Holdin "PSP-Farman", naša kompanija za projektovanje i građenje.

"Planirana početna proizvodnja buduće fabrike biće od 500 do 550 miliona tableta godišnje i u početku će se proizvoditi 20 do 25 Galenikinih proizvoda", naveo je Ilić.

On je podsetio da su generalni direktor srpske farmaceutske kompanije "Galenika" Nenad Ognjanovih i gubernator Kaluške oblasti Anatolij Artamonov potpisali 11. februara ove godine sporazum o izgradnji fabrike gotovih lekova u gradu Obninsk.

U Obninsku je već realizovan veliki investicioni projekat u tom sektoru drugog farmaceutskog koncerna u Srbiji - kompanije "Hemofarm".

Sem "Hemofarmove" fabrike, u Obninsku je prisutno više profitnih inovativnih kompanija, među kojima su "Mir-Farm" i "Medbiofarm", čija je delatnost usmerena na usavršavanje i proizvodnju biološki aktivnih komponenti, farmaceutskih supstanci i gotovih formi lekova.

Kompanija "Galenika" najavom realizacije ove investicije uspešno nastavlja svoj započeti investicioni ciklus.

Naime, u junu prošle godine otvorila je u svom fabričkom krugu, u zemunskoj "Galenici" novu fabriku čvrsth farmaceutskih proizvoda vrednu više od 50 miliona evra.

Iako je bilo u planu da se "Galenika", jedna od vodećih srpskih farmaceutskih kuća proda na tenderu, od toga se odustalo u aprilu prošle godine kada su se na tender prijavile kompanije koje nisu svetske renomirane farmaceutske kuće.

Ponudu Agenciji za privatizaciju su dale indijska farmaceutska kompanija "Surija farmaceutika“ i kiparski investicioni fond RPG Capital, koje nisu mogle biti prihvaćene pa je odlučeno da do daljnjeg to preduzeće ostane u vlasništvu države, da joj se kroz ulaganje i razvoj, podigne vrednost i nađe 'niša' na svetskom tržištu lekova.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image