• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Besplatne akcije Telekoma nakon prodaje

Građani će dobiti besplatne akcije Telekoma Srbije istovremeno sa okončanjem procesa prodaje 51 odsto akcija te kompanije, izjavio je šef vladine radne grupe za prodaju Telekoma Vuk Đoković.

On je agenciji Beta kazao da je za podelu akcija potrebno da Telekom pređe iz zatvorenog u otvoreno akcionarsko društvo.

"To će se biti realizovano istovremeno sa zaključenjem transakcije za prodaju kompanije", kazao je Đoković. Kada transakcija bude završena i bude obavljeno plaćanje, akcije Telekoma biće podeljene građanima koji imaju pravo na besplatne akcije javnih preduzeća kao i sadašnim i bivšim zaposlenima u Telekomu Srbije.

Đoković je kazao da je predlogom ugovora o kupoprodaji 51 odsto akcija Telekoma Srbije predviđena obaveza kupca da u roku od dve godina ponudi otkup akcija od malih akcionara.

Tender za prodaju 51 odsto akcije Telekoma Srbije biće otvoren do 21. marta 2011. godine, a očekuje se da će čitava transakcija oko prodaje kompanije i uplate novca biti završena početkom jeseni.

Prema zakonu o podeli besplatnih akcija javnih preduzeća oko 4,8 miliona građana ima pravo na ukupno 15 odsto akcija Telekoma Srbije.

Đoković je kazao i da će oprema koju koriste bezbednosne službe u Srbiji biti izbrisana iz bilansa imovine Telekoma i preneta u vlasništvo države.

"Potencijalni kupci Telekoma Srbije su obavešteni da ta oprema ne ulazi u imovinu kompanije, već da će preći na državu", kazao je on.

U ovom mometnu, istakao je Đoković, država će samo preuzeti obavezu da nadoknadi tu imovinu, bez bilo kakvog definisanja šta bi to moglo da bude. Đoković je kazao da u ovom trenutku nije neophodno da se definiše da li će kompenzacija za izuzimanje sistema specijalnih veza za obaveštajne službe biti novac ili neka nekretnina.

"Država će samo preuzeti obavezu kako bi to moglo da bude definisano knjigovodstveno", dodao je on.

Đoković je kazao da će bezbednosne službe nastaviti normalno da koriste tu opremu.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image