• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobit Aerodroma 2,24 milijarde dinara

Beogradski aerodrom “Nikola Tesla” ostvario je u prošloj godini čistu dobit u iznosu 2,24 milijarde dinara ili 21,5 miliona evra, što je njegov dosad najbolji godišnji finansijski rezultat, saopšteno je danas iz tog preduzeća.

Takav rezultat je, kako se ističe, ostvaren uz sistematsko praćenje i snižavanje troškova poslovanja u svim delatnostima.

Realizovanjem i privlačenjem 15 novih avio-kompanija u redovnom i čarter saobraćaju ostvaren je evropski rekord, navedeno je u saopštenju.

Beogradski aerodrom je u istom periodu opslužio 2.7 miliona putnika što je povećanje od 13.2 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Na osnovu preporuka Vlade Srbije i odgovarajućih odluka Skupštine AD Aerodrom "Nikola Tesla", ostvarena dobit je već raspoređena i to, kako se navodi, uplaćivanjem 100 miliona dinara Aerodromu "Konstantin Veliki" u Niš za realizaciju strateškog interesa Republike Srbije da Niš postane veliko infrastrukturno čvorište na jugu zemlje.

U fond za realizaciju projekta rekonstrukcije vojnog aerodroma u Lađevcima kod Kraljeva je uplaćeno 200 miliona dinara, sa ciljem da se omogući obavljanje putničkog avio saobraćaja, navodi se u saopštenju Informativne službe.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image