• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Palma u Parizu kaparisao 30 junica

Skupština grada Jagodine, sredstvima iz budžeta, kupiće 30 rasplodnih junica iz Francuske, najboljeg genetskog sastava, koje će pokloniti poljoprivrednicima Jagodine, izjavio je gradonačelnik Jagodine Dragan Marković - Palma.

Marković je objasnio da će junice dobiti najbolji stočari, "a koji će to biti izvlačiće se iz šešira javno pred velikim auditorijem u sportskoj hali Jagodinskog sportskog saveza".

"Cilj je da se u Srbiji popravi genetski sastav muznih krava i da Srbija za nekoliko godina dobije najbolje krave, kao što imaju stočari zemalja Evropske unije (EU)", rekao je Marković.

Majke ovih junica daju 40 litara mleka dnevno, a junice će stići u Jagodinu za oko 60 dana, precizirao je Marković i dodao da se radi o junicama najboljeg genetskog sastava.



Zadatak da se posao oko uvoza junica realizuje dobio je ekonomski savetnik u Ambasadi Srbije u Parizu Nenad Jeremić i predstavništvo Privredne komore Srbije u glavnom gradu Francuske, istakao je Marković.

On je podsetio da su se u kvalitet junica koje će Jagodina kupiti, poljoprivrednici uverili razgledajući Međunarodni sajam u Parizu koga su posetili 21. februara.

Poljoprivredno politička delagacija, u kojoj su bila 104 najbolja stočara, ratara i proizvođača mleka iz 30 opština i gradova Srbije, boravila je u Parizu od 20. do 22. februara u organizaciji Skupštine grada Jagodine, i noćas se vratila u Beograd.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image