• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako idete na pumpu, ne gledajte u cajger

Nestabilna situacija u Libiji, velikoj izvoznici nafte, dovela je do skupljeg goriva i u Srbiji. Nogu povukao MOL, gde je gorivo skuplje tri dinara, a brzo će cene menjati i ostali.

U Srbiji se narednih dana mogu očekivati poskupljenja goriva, zbog rasta cena sirove nafte na svetskim berzama, ocenjuju stručnjaci za energetiku. Zbog toga možda je bolje da na svojoj omiljenoj pumpi ni ne gledate u brojčanik, da se ne nervirate bez potrebe.

Da li će biti poskupljenja ili ne zavisiće od politike svake naftne kompanije pojedinačno, koja posluje na tržištu Srbije, jer one od početka ove godine mogu slobodno da formiraju cene derivata na svojim pumpama, pa se i cene goriva kod pojedinih naftnih kompanija zbog toga razlikuju.

Cene goriva na MOL-ovim pumpama od danas su skuplje za dizel, evrodizel i bezolovni benzin BMB-95.

Cena evrodizela na benzinskim stanicama te kompanije povećana je za tri dinara i iznosi 125,5 dinara po litru, dizel D-2 skuplji je za 1,4 dinara i košta 113,4 dinara, dok je bezolovni benzin BMB-95 skuplji za 2,4 dinara i iznosi 119, 9 dinara po litru. Cena evropremijuma BMB-95 kod MOL-a je ostala nepromenjena 132 dinara po litru.

Na pumpama Naftne industrije Srbije (NIS) evropremijum BMB-95 košta 128,5 dinara po litru, evrodizel 125,5 dinara po litru, BMB-95 120 dinara, a dizel D-2 113,4 dinara po litru.

Na pumpama "Lukoil-Beopetrola" aktuelno je sniženje cena tečnog naftnog gasa (TNG), na polovini benzinskih stanica "Lukoil-Beopetrola" na kojima se prodaje ta vrsta goriva.

TNG je na benzinskim stanicama te naftne kompanije pojeftinio za 3,6 dinara, sa 72,50 dinara po litru na 68,90 dinara po litru, dok je na preostalim pumpama "Lukoil- Beopetrola" cena TNG-a 69,5 dinara po litru, što je za tri dinara manje u odnosu na prethodnu cenu.

Evrodizel kod "Lukoil-Beopetrola" košta 126 dinara po litru, evropremijum BMB-95 128,6 dinara, odnosno 133,4 dinara po litru na 12 benzinskih pumpi koje se nalaze uz autoput.

Bezolovni benzin BMB-95 kod te kompanije košta 120,6 dinara po litru, a dizel D2 114,9 dinara po litru.

Na pumpama OMV-a evropremijum BMB-95 iznosi 132,4 dinara po litru, evrodizel 129 dinara po litru, dizel D-2 114,9 dinara, a BMB- 95 120,9 dinara po litru.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image