• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Biće šećera kad padne cena?

Vlada Srbije donela je danas odluku o interventnoj prodaji šećera iz Robnih rezervi kako bi se predupredila nestašica šećera na tržištu.

Šećer će se prodavati po maloprodajnoj ceni do 98 dinara po kilogramu, navedeno je u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Republička direkcija za robne rezerve će, na osnovu saglasnosti vlade, interventno prodavati 3.000 tona mesečno belog šećera, i to u narednih šest meseci do stabilizacije tržišta.

Najveći proizvođači šećera u Srbiji, Helenik šugar", "Sunoko" i "Sfir" saglasili su se da veleprodajna cena bude 82 dinara (oko 0,8 evra) po kilogramu, kao i da je srpskom tržištu sasvim dovoljno 3.000 tona šećera mesečno.

Vlada Srbije i šećerane su pred dogovorom, da po toj ceni obezbede srpskom tržištu 18.000 tona šećera, i to 9.000 tona iz robnih rezervi, dok bi istu količinu obezbedile tri šećerne industrije, piše novosadski "Dnevnik".

Mesečna potrošnja u Srbiji iznosi 20.000 tona šećera, ali najveći deo ili oko 17.000 tona ide u konditorsku industriju, kao i proizvodnju raznih bezalkoholnih pića.

U prodavnicama Srbije već duže vreme cena šećera se kreće oko 120 dinara za kilogram, dok u šećeranama iznosi između 80 i 85 dinara (oko 0,8 evra) za kilogram.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image