• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Polovina: Jafu nije povukla Slovenija, već EU

Slovenija ne izmišlja ni jedan svoj propis, već poštuje propise EU koji su veoma strogi, naveo je potpredsednik Slovenačkog poslovnog kluba Dmitar Polovina i dodao da Jafa nije povučena zbog kvaliteta, već zbog ambalaže.

On je izjavio da Slovenija nema ništa protiv srpskih proizvoda i da očekuje da će problem sa plasmanom keksa "jafa" na slovenačkom tržištu biti vrlo brzo otklonjen.

"Ja stalno potenciram da to nije izlazak na slovenačko, već na tržište EU. Znači, Slovenija ne izmišlja ni jedan svoj propis, već poštuje propise EU koji su veoma strogi. Ako proizvod srpskih firmi prođe u Sloveniji, to znači da je on prošao u kompletnoj EU. Godinama unazad sam govorio, ako proizvod dođe u "Merkator", on nije došao u "Merkator Slovenija", već u EU i znači da ispunjava sve kvalitete", kazao je Polovina.

"Pristalica sam toga da se sve rešava mirnim putem i da nema potrebe objavljivati previše toga u novinama. Nije to veliki problem i Slovenija nema ništa protiv srpskih proizvoda", naglasio je Polovina.

Potpredsednik Slovenačkog poslovnog kluba je podsetio da "jafa" sa tržišta nije povučena zbog neispravnosti proizvoda, već da se primedba odnosi samo na kartonsku ambalažu u koju je pakovana.

Prema njegovim rečima, "ako proizvod ispunjava sve slovenačke uslove, odnosno uslove EU i ima konkurentnu cenu, nema nikakvog razloga da bilo ko bude protiv".

"Samo treba imati u vidu da je konkurencija ogromna i jaka", podvukao je Polovina.

On je dodao da slovenačka privredna zajednica i Privredna komora Slovenije u Srbiji mogu uvek da pruže stručnu i savetodavnu pomoć našim preduzećima u vezi sa svim nedoumicama o ispunjavanju standarda u cilju plasmana robe na zahtevno slovenačko tržište.

Popularna jafa iz Crvenke povučena je ove nedelje iz svih slovenačkih i crnogorskih prodavnica po nalogu Državnog zdravstvenog inspektorata u Sloveniji i crnogorskog ministarstva zdravlja.

U kompaniji "Jafa” tvrde da nijedan njihov proizvod nije štetan po zdravlje.

Kompanija "Jafa Crvenka" navela je da više od 30 godina uspešno radi na svim tržištima bivše Jugoslavije i za to vreme nijedan njen proizvod nije ugrozio zdravlje ili bezbednost potrošača.

"Apsolutno garantujemo za kvalitet i zdravstvenu ispravnost svih naših proizvoda, jer su procesi kontrole po najstrožijim standardima Evropske unije", saopštila je ta kompanija.

Navedeno je i da su procesi proizvodnje i pakovanja proizvoda iz fabrike "Jafa Crvenka" regulisani najstrožim standardima, tehnološki procesi su stalno praćeni i redovno se obavljaju testiranja svih proizvoda koja su isključivo pozitivna, kako u sopstvenoj tako i u nezavisnim laboratorijama nadležnih institucija.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image